Din adamlarını hedef alarak siyaset yapan Cemal Enginyurt sol medyanın aranan ismi oldu!

"Lanlı lunlu" üslubuyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere din adamlarına saldıran DP Milletvekili Cemal Enginyurt sol medyanın aranın ismi oldu.

Seçim hezimetini konuşmak yerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı, Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet) gibi din adamlarını hedef alan DP Milletvekili Cemal Enginyurt'a cevaplar da gecikmiyor.

SOLAK MEDYANIN ARANAN İSMİ OLDU

Bir dönem milletvekilliği yaptığı MHP'den ihraç edildikten sonra DP'ye geçen Cemal Enginyurt, Sözcü TV, Halk TV gibi sol medyanın aranan ismi ve haber kaynağı oldu.

x1080.jpegmaxresdefault-1.jpg

cemal-enginyurt-ak-partililere-bagirdi-gorsel.webp

maxresdefault.jpg

Çıktığı bu medya kanallarında din adamlarını hedef alan Cemal Enginyurt, TBMM kürsüsündeki "Selamünaleykum demiyorum. Ben Arap değil, Türk oğlu Türk'üm. Günaydın diyeceğim." sözleriyle gündem olmuştu.

ÜSLUP SEVİYESİ YERLERDE

Gazeteci Latif Şimşek'e saldırıp korumasıyla birlikte darbeden Cemal Enginyurt, TBMM'de deki ve diğer konuşmalarında "lanlı lunlu" üslubu da seviyesini de tartışmaların odağı haline getirdi.

imam-halil-konakci-ya-diyanet-incelemesi-5846.jpg

HALİL KONAKCI: SELAMÜN ALEYKÜM MÜSLÜMANLIK ALAMETİDİR

Cemal Enginyurt'un ağır hakaretler ettiği Halil Konakcı hoca, "Selamünaleyküm Arap değil, Müslümanlık alametidir. Değilsen Müslüman tabi ki vermeyeceksin. Günaydın de, tünaydın de, good morning de, bonjour de, cart da curt de, zart de zurt de ne istiyorsun dersen ne. Müslümansan diyor ki Allah'ımız; Selamünaleyküm. Buhari'de onlarca hadis var" sözleriyle cevap vermişti.

s-0d666878bd97feff82f0cd774f7d7654fa08a7c7.webp

CÜBBELİ AHMET: "ADIN ARAPÇA, ÇABUK ADINI DEĞİŞTİR!"

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cemal Enginyurt'un Müslümanların selamını diline dolayıp, "Selamunaleykum demiyorum. Ben Arap değil, Türk oğlu Türk'üm. Günaydın diyeceğim." ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi.

Enginyurt'un adının Arapça olduğunu ifade eden ve ismini değiştirmesini isteyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Senin adın Arapça. Cemal, ne demek? Güzellik demek. Güzel de değil. Güzellik demek. O zaman ben de sana bundan böyle Güzellik Enginyurt diyeceğim." ifadelerini kullandı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleri sosyal medyada viral oldu.

ENGİNYURT ADINI DEĞİŞTİRMEK YERİNE İSMİNİ KOYAN BABASINI SUÇLADI

Enginyurt, Cübbeli Ahmet'e verdiği mesajda ismini değiştirmek yerine suçu kendisine bu ismi veren babasına attı. Enginyurt, "Evet ben Türküm, Türk oğlu Türküm. İsmim Arapça Cemal'miş, niye değiştirmemişim. Büyükler öyle isim vermiş, ben ise oğluma Alptürk ismini verdim. Arap seviciliği İslam Dini değildir. İnadına günaydın.

KIZININ İSMİ DE "FARSÇA" KÖKENLİ

Öte yandan Enginyurt'un oğluna verdiği Alptürk ismine karşın, kızının adının yarı Türkçe yarı Farsça'dan oluşan "Miray" olduğu biliniyor. Kendi ismini değiştirmeyen Enginyurt'un, Farsça kökenli olan kızının ismini değiştirip değiştirmeyeceği de merak ediliyor.

SAADET'E GEÇSEYDİN ALKIŞLARDIN

Din adamlarını hedef alarak siyaset yapmaya çalışan Cemal Enginyurt’a, Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucu Başkanı Mesut Arabul’dan gelmiş, Arabul Enginyurt’un paylaşımını retweetleyerek, “Boş yapma Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti değil de Saadet Partisi ne transfer olsaydın, şu an ellerin patlayana kadar Halil Konakçı hocayı alkışlayacaktın” ifadelerini kullanmıştı

1658845133-1fbc09.jpeg

DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ, ŞİMDİ DE YANARDAĞ'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Öte yandan daha öne önce terörden tutuklu HDP eski Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş için AİHM kararlarını ileri sürerek özgürlük isteyen Cemal Enginyurt, bu sefer de "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından tutuklu Merdan Yanardağ için de özgürlük istedi.

Enginyurt, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen Merdan Yanardağ ile şehit MİT mensuplarının kimliklerini ifşa eden Barış Pehlivan'ı savunarak, "Bu memlekette Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ hapse girdiyse bu memlekette artık bizim sokağa çıkma zamanımız gelmiştir." ifadelerini kullandı.

521492.jpg

Selahaddin Demirtaş için özgürlük isteyen Cemal Enginyurt, gazeteci Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk'ten "Tam solcu olmuşsun" diyerek övgü almış, Enginyurt bu sözler karşısında gülümsemişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum