Cemal Enginyurt, Selahattin Demirtaş'a özgürlük istedi!

Cemal Enginyurt,  Selahattin Demirtaş'a özgürlük istedi!
Cemal Enginyurt, HDP'nin terörden tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi. Deniz Zeyrek, Enginyurt'u " tam solcu olmuşsun" diyerek övdü

14 Mayıs'ta CHP listesinden milletvekili olarak meclise giren Demokrat Partili Cemal Enginyurt, HDP'nin terörden tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ İÇİN AİHM ÖRNEĞİ

Sözcü TV'de konuşan Enginyurt, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için, "Bunlara hukuksuzluk var" dedi. Recep Tayyip Erdoğan Saray'da idam diye bağırttı. Bir karar verilmeli Demirtaş'ı idam mı edeceksiniz yoksa hukuki normları mı uygulayacaksınız?" dedi.

Enginyurt konuşmasının devamında "Bu noktada bize düşen bu insanlara sahip çıkmaya devam etmek adalet istemek, hak istemek, hukuk istemek, özgürlük istemek. Yani mücadeleden geri durmamak lazım. Benim siyasi anlayışım bu." ifadelerini kullandı.

DENİZ ZEYREK: TAM SOLCU OLMUŞSUN

Programın sunucularından Gazeteci Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk, sözlerinden sonra Cemal Enginyurt'u "Tam solcu olmuşsun" diyerek övdü.

KILIÇDAROĞLU'NA TOZ KONDURMUYOR

Cemal Enginyurt programda 28 Mayıs'ta bir kez daha hezimet yaşayan 7'li Masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik CHP'lilerden gelen istifa tepkilerine karşı çıkarak Kılıçdaroğluna destek veriyor.

Enginyurt daha önce de Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarına , "Herkes haddini bilecek. Televizyon ekranında kestane balı ve manda yoğurdu yiyenlerle birlikte olanlar Kılıçdaroğlu'na ekranlardan 'Genel başkanlığı bırak' diyor.” sözleriyle tepki göstermişti

ERSAN ŞEN'E KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ

Cemal Enginyurt, bugünkü programda da Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmaya devam etti. Enginyurt,l Kılıçdaroğlu için sert eleştiriler yönelten iktidar karşıyı muahlif hukukçu Ersan Şen'e tepki göstererek "Sana ne lan" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'LA BİR OLMAYACAKTIK TA SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK İSTEYENLERLE Mİ BİR OLACAKTIK?"

CEMAL ENGİNYURT'UN KISA SÜREDEKİ BÜYÜK DEĞİŞİMİ!

MHP'den 2020 yılında ihraç edilen Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye geçmişti. Masanın diğer küçük ortak partilerini milletvekilleri gibi CHP listelerinden Meclise giren Enginyurt'un kısa süredeki büyük değişimi dikkatlerden kaçmıyor.

Gelinen noktada Selahattin Demirtaş ve Yüksekdağ'a özgürlük isteyen Enginyurt, MHP'deyken, "Recep Tayyip Erdoğan'la bir olmayacaktık da Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyenlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan'la bir olmayacaktık da terörist cenazelerine katılanlarla mı bir olacaktık" ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt'un sözleri sosyal medyada peşpeşe paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.