Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin dava

Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin dava
Hazro ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davanın altıncı duruşması Sivas'ta yapıldı

SİVAS (AA) - Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davanın duruşmasına Sivas'ta devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta görülmesi kararlaştırılan davanın altıncı duruşması, Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Polis, adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.

Tutuklu sanıklardan Heybet ve Fesih Uğurlayan, duruşmada hazır bulundu. Başka bir suçtan Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan ve bu davada da tutuklanması talep edilen sanıklardan İzzet Tekin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından Heybet ve Fesih Uğurlayan, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

İzzet Tekin de kendisinin kavga sırasında olay yerinde bulunmadığını öne sürerek, "Telefon kayıtlarımda olay yerinde olmadığım belli, suçsuzum. Beraatime karar verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde, Tekin ve Uğurlayan aileleri arasında 17 Ağustos 2013'te çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.