Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü

Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü
Down sendromuna dikkat çekmek için farklı illerde yapılan yürüyüşler, İstanbul'da düzenlenen kapanış yürüyüşü ile son buldu

Down sendromuna dikkat çekmek için farklı illerde yapılan yürüyüşler, İstanbul'da düzenlenen kapanış yürüyüşü ile son buldu. 

Bu yıl 5’incisi düzenlenen "Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü", down sendromlu çocuklar ve aileleri, dernek gönüllüleri ile vatandaşlar katılımıyla Şişli Cami önünde başlayıp Cevahir Alışveriş Merkezi önüne kadar bando eşliğinde yapıldı.

Down Türkiye Down Sendromu Derneği öncülüğünde düzenlenen Vosvos Kulübü üyelerinin otomobilleriyle katıldığı, motosikletli polislerin eskortluğunda gerçekleşen yürüyüşte down sendromlu çocuklar bandonun çaldığı şarkılarla dans etti.

Şişli Belediyesinin desteği ile düzenlenen İstanbul’daki yürüyüşe belediye başkanı Hayri İnönü ve başkan yardımcısı Kahraman Eroğlu da katıldı. 

Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin, dernek olarak bireylerin ve ailelerin hayatlarına bir değer katmayı, toplumun engellilere bakış açısını değiştirerek toplumsal yapının olumlu gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek, yürüyüşe destek verenlere teşekkür etti.

Belediye başkan yardımcısı Eroğlu da down sendromlu çocukların sorunlarını kamuoyunun bilgisine sunmak istediklerini dile getirerek, "Bu çocukları toplumsal yaşam içerisinde hep birlikte kucaklamak istiyoruz. Yerel yönetimlere bu konuda büyük görev düşmektedir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.