DSP Başkanlık Kurulu toplandı

DSP Başkanlık Kurulu toplandı
ANKARA (AA) - DSP Başkanlık Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesinden sonra gelişen olayları değerlendirmek...

ANKARA (AA) - DSP Başkanlık Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesinden sonra gelişen olayları değerlendirmek üzere Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında olağanüstü toplandı.

DSP'den yapılan açıklamada, Başkanlık Kurulunda değerlendirmeler sonucunda bir bildiri yayımlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun dün yaptığı görüşme ve bu görüşmenin ardından yaşanan gelişmelerden sonra 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin bugünden itibaren "topal ördek" konumuna düşürüldüğü iddia edilen bildiride, "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yöntemle mevcut anayasaya sadakat üzerine yemin etmiş Cumhurbaşkanı, siyasete doğrudan müdahalede bulunmuş, anayasa hükümlerini yok sayarak bunu askıya almış, kısacası bir sivil darbe gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

TBMM'nin yapacağı ilk toplantıda bu önemli gelişmeyi gündemine alarak duruma el koyması gerektiği kaydedilen bildiride, şu ifadeler kullanıldı:

"Başta muhalefet partilerine mensup milletvekilleri olmak üzere iktidar partisi mensubu milletvekilleri de Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün belirttiği 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' idealini hayata geçirmelidir. DSP, bunun için üzerine düşen her türlü çalışmayı sürdürmeyi, gelişmeleri ve çözümün DSP iktidarında olduğu gerçeğini halkımızla paylaşmaya devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.