Dünya liderleri küresel insani yardım sistemini masaya yatıracak

Dünya liderleri küresel insani yardım sistemini masaya yatıracak
İnsani yardım alanındaki sorunlara çözüm yollarının bulunmasının amaçlandığı Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs'ta 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa düzenlenecek ve insani yardım alanındaki sorunlara çözüm yollarının bulunmasının amaçlandığı Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs tarihlerinde 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un girişimiyle, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (UNOCHA) organizasyonunda yapılacak zirvede, insani alanda yaşanılan sorunlara çözüm yolları bulunması amaçlanıyor.

İlk Dünya İnsani Zirvesi'ne, 60'a yakın devlet, hükümet başkanı, ayrıca bu sayıda da bakan düzeyinde katılım bekleniyor. Zirvede, sivil toplum kuruluşları, uluslararası yardım örgütleri, özel sektör ile aynı zamanda krizlerden etkilenen toplulukların temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık 6 bin kişi ağırlanacak.

Ban ile Erdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak
Zirve, 23 Mayıs'ta BM Genel Sekreteri Ban ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kuveyt Emiri Sabah Al Ahmed Al Sabah, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ve Lübnan Başbakanı Tamam Selam'ın katılmasının beklendiği zirvede, küresel liderlerin "İnsanlık Gündemi" belgesini daha ileriye taşımak adına taahhütlerini ilan edecekleri oturumlar yapılacak, dünyanın insani krizler bağlamında karşı karşıya olduğu sorunlara yönelik liderlerin güçlü taahhütlerini getirebilecekleri yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek.

Zirvede, 7 yuvarlak masa toplantısı, 15 özel oturum ve 120 yan etkinlik düzenlenecek. İnsani yardım stratejileri ve acil durumlara karşı etkili politikaların belirlenmesinin hedeflendiği zirvede, Türkiye katılımcı ülkelerle acil ve insani yardım konularındaki deneyimlerini paylaşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.