Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" programına katıldı

İSTANBUL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Eyüp Belediyesi ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" programına katıldı.

Eyüp Kültür Merkezinde otizmli çocuğu olan ailelerin katılımıyla düzenlenen yemekli programa, Bozkır'ın yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Oyuncu Nurettin Sönmez de katıldı. Program, otizmli Barbaros Yıldırım'ın İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı. Yıldırım daha sonra Bozkır'a Türk bayrağı hediye etti.

Bakan Bozkır, AK Parti hükumetinin 14 yıllık iktidarında insan odaklı bir hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, "Sosyal hayatta fırsat eşitliğinden hareketle tüm vatandaşlarımız gibi otizmli çocuklarımızın da sosyal hayatın içinde yer almalarını yürekten istiyoruz. Engellilerimiz yardım değil toplumun bir parçası olmak istiyor. Hak, adalet, fırsat temelli bir bakış açısı istiyor. Bizler de bu anlayışa uygun olarak millet için milletle, engelliler için engellilerle hareket ediyoruz. Sağlık, eğitim, istihdam ve ulaşılabilirlik konularında engellilere pozitif ayrımcılık sağlanması için çalışıyoruz. Yapılanlar engellilere yönelik bir lütuf, bir imtiyaz değildir. Tam aksine onların en tabii hakkıdır." diye konuştu.

Program otizmli çocukların gösterisiyle son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.