Dünya şampiyonluğunu kızı Lina ile kucakladı

Dünya şampiyonluğunu kızı Lina ile kucakladı
Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı, 4 yıl spora ara verip anne olduktan sonra Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na katıldı

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı, 4 yıl spora ara verip anne olduktan sonraArtistik Cimnastik Dünya Kupası'na katıldı ve şampiyonluğu 11 aylık kızı Lina ile kucaklamanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep'te 1990 yılında dünyaya gelen ve 5 yaşında cimnastiğe başlayanGöksu Üçtaş Şanlı, 16 yıl ara vermeden haftanın 6 günü çift idman yaparak Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmeyi başardı.

Olimpiyat öncesi başlayan sakatlığı nedeniyle spora bir süre ara veren Göksu, bu süre içinde kendisi gibi milli sporcu Özgür Şanlı ile yaşamını birleştirdi, 11 ay önce kızı Lina dünyaya geldi.

Anne olduktan sonra kariyerine devam etme kararı alan Göksu Üçtaş Şanlı, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda Kadınlar Yer Hareketleri'nde şampiyon oldu.

Şampiyona kupasını alırken Göksu'ya kucağındaki 11 aylık kızı Lina da eşlik etti.

"Finalleri kovalayacağım"

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Göksu Üçtaş Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda daha önce 4 madalya kazandığını, bu madalyalardan 2'sinin de altın olduğunu ifade etti.

Artistik Cimnastik Dünya Kupası için çok çalıştığını, hedefe kilitlendiğini dile getiren Göksu, bundan sonra da çalışmayı sürdüreceğini final ve madalya kazanmayı amaçladığını aktardı.

En büyük hedefinin ise 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu dile getiren Göksu Üçtaş Şanlı, "Özellikle kadın sporcular cimnastiği çok erken bırakıyorlar. Ben de 22 yaşında sporu bırakıp yine başladım ve yapabileceğimi kanıtladım. Evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra da başarabileceğimi gördüm. Kadınların uzun yıllar cimnastik yapmasına da öncülük etmeyi isterim." diye konuştu.

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı'nın da şampiyon olduğunu hatırlatan Göksu Üçtaş Şanlı, amatör sporlara ve sporculara desteğin çok az olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.