Elektrikli Araçlara güzel özellik

Elektrikli Araçlara güzel özellik
Elektrikli araçların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Elektrikli araçların sayısı gün geçtikçe artıyor. Yükselen benzin fiyatları, yeni teknoloji derken birçok kişi gözünü elektrikli araçlara çevirmiş durumda. Elektrikli araçlar konusunda şimdilik en büyük dert şarj istasyonlarının yeterli sayıda olmayışı veya yolda kalma korkusu. Yaklaşık yarım saatte hızlı şarj ile full şarja ulaşabilen otomobiller yollarda yerini almaya başlamışken 30 dakika da olsa bekleme süresi birçok kişiyi düşündürüyor. İşte tam da bu fikri çürütecek bir haber ile karşınızdayız. Geliştirilen yeni bir yol sistemi ile elektrikli araç sahipleri artık şarj istasyonlarının yanında yolda araçlarını kullanırken de araçlarını şarj etme imkanı bulacak. İngiltere 'de geliştirilen bu yol sistemi elektrikli araçlara sahip olan sürücülerin bekleme yapmadan şarj depolamasını ve aynı zamanda yollarına devam etmesini amaçlıyor.

Yol kenarında bulunan güç istasyonlarında üretilen enerjinin yola aktarılması ve kablosuz şarj teknolojisi ile araçlara ulaştırılması İngiltere 'de yaşayan kişilerin elektrikli araçlara bakışını değiştirmekle kalmayıp talepleri de oldukça artırmış durumda.  o enerji alan sistem, yolun altına yerleştiriliyor ve bu şeritten giden elektrikli otomobiller hiçbir şey yapılmasına gerek kalmadan kendi kendine şarj oluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.