Enerjide rüzgârı arkamıza alıp güçlü geleceğe yürüyoruz

Enerjide rüzgârı arkamıza alıp güçlü geleceğe yürüyoruz
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ankara’da düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’ne katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ankara’da düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’ne katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılımıyla gerçekleşen kongrenin açış konuşmasında Altunyaldız: “Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Yeşil dönüşüm süreciyle birlikte hızla değişen dünyada yenilenebilir enerji alanında yeni bir faza geçtik. Hamdolsun ki artık toplam kurulu gücümüzün yüzde 65’i yerli kaynaklardan, yüzde 53’ü yenilenebilir kaynaklardan” ifadelerinde bulundu.

enerjide-1.jpeg

Sanayi Devrimi’nin evrimi durmaksızın devam ediyor, enerji talebi hızla artıyor

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’nin açılışında konuşan Altunyaldız, Sanayi Devrimi’nin yüzyıllar önce buhar makinesinin icadıyla başladığını, bugün ise artık bilgi teknolojilerinin yoğun olarak kullanıldığı bir yapıya dönüştüğünü ancak bu süre boyunca enerjiye olan talebin katlanarak arttığını ifade etti.

Gelecek projeksiyonları incelendiğinde küresel enerji tüketiminin, 2035 yılına gelindiğinde 1998 yılında tüketilen enerji miktarının iki katına, 2055 yılında ise üç katına ulaşacağını belirten Altunyaldız, bugün tüm dünyanın enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretimi noktasında kararlı adımlar atması gereğinin altını çizdi.

enerjide-2.jpeg

İklim değişikliğinin yüzde 97’si insan kaynaklı

Küresel ısınma ve iklim değişikliğini değerlendiren Altunyaldız, geçtiğimiz yaz Sibirya’da ölçülen 38 derecelik sıcaklığın rekor olduğunu, iklim değişikliğinde gidişatın böyle sürmesi halinde Sanayi Devrimi’nden bu yana yeryüzünün 1,5 derecelik ısınması hedefinin çok uzağında kötümser bir senaryonun yaşanacağını ifade etti.

Altunyaldız: “Kaynakların sınırsız olmadığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmanın yolu yeşil dönüşümü ivedilikle hayata geçirmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payını hızla yükseltmek. Oyunun sadece kuralları değişmedi, kendisi değişti. Ve kökten değişen oyun, ülkemizin önüne tarihi bir fırsat sunuyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yeşil kalkınma devrimimizle birlikte yenilenebilir enerjide küresel bir aktör olacağız

Altunyaldız: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi yeşil kalkınma devrimi vizyonumuz ile yeni dönemin iş ve yatırım fırsatlarını avantaja çevirmeyi, üretim-ihracat-yatırım-istihdam eksenlerinde bölgemizin tedarik hub’ı olmayı, yenilenebilir kaynaklara dayalı temiz üretimi artırmayı, hayata geçirmeyi istiyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Son günlerine yaklaştığımız 2021 yılı da bu alandaki başarılarımızla geçen bir yıl, rekorlara ev sahipliği yapan bir yıl oldu. Bugün bir araya geldiğimiz Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’nin teması 10 Gigavat! 2021 yılında ülkemiz rüzgâr enerjisi kurulu gücünde 10 gigavat eşiğini de aştı. 10 Aralık günü Türkiye’nin rüzgâr enerjisinden sağladığı elektrik dün 187 bin 598 megavat saatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bütün bunlar yenilenebilir enerji alanındaki gücümüzü ve potansiyelimizi ortaya koyuyor.” ifadelerinde bulundu.

enerjide-3.jpeg

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi (TÜREK) kapsamında Van'ın Gevaş ilçesine bağlanılarak 10 bininci megavatlık rüzgâr enerjisi kurulu gücünün devreye alınması töreni gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışının ardından, TÜREB Başkanı Ebru Arıcan, Bakan Dönmez'e ve Altunyaldız'a plaket takdim etti. Kongre, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.