Enkazda kalan hayaller Mehir’le hayat bulacak

Enkazda kalan hayaller Mehir’le hayat bulacak
 Muhabir
Kurulduğu 1995 yılından bu yana maddi durumu el vermediği için düğününü yapamayan çiftlerin yuvasını kuran Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Hatay’da 100 çiftçin düğününü yapmıştı. Şimdi sıra Kahramanmaraş’a geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin maddi ve manevi yaraları sarılmaya devam ediyor. Bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferberlik ilan edilirken, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları kendi faaliyet alanlarıyla ilgili konularda deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu bölgelerin yeniden hayata tutunmasını sağlamak için var gücüyle çalışıyor.

hatay-dugun2.jpeg

Merkezi Konya’da bulunan ve 1995 yılından bu yana toplumun temel yapı taşı olan ailenin kurulması için gereken tüm maddi desteği hayırseverlerin yardımlarıyla hedefine ulaştırarak ulvi bir görevi üstlenen Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı da Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da birkaç ay önce 100 nişanlı çiftin tüm düğün ihtiyaçlarını karşılayarak yuva kurmalarına vesile olmuştu.

HATAY’IN ARDINDAN KAHRAMANMARAŞ’TA DA 100 ÇİFT EVLENDİRİLECEK

Hatay’da yaptığı düğün organizasyonu ile 100 nişanlı çiftin tüm çeyiz ihtiyacını karşılayıp düğünlerini de paydaş kurumlarla birlikte gerçekleştiren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın bu çabası büyük takdir almıştı.

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta da evlenip kendi yuvalarını kurmayı hayal eden gençlerin bu hayalleri enkaz yığınlarının içinde kalmıştı.

aa-20230912-32132099-32132097-konyadan-hataydaki-nisanli-ciftlere-8-tir-ceyiz-gonderildi-scaled.jpg

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı şimdi de Kahramanmaraş’ta hayırseverlerin desteğiyle nişanlı 100 çiftin düğününü yapmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş’taki depremde hayalleri de yıkılan gençlerin elinden tutmak için paydaş kurumlarla birlikte harekete geçen Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Kahramanmaraş’ta 100 nişanlı çiftin düğününü yapmak için çalışıyor. Gençlerin gelinlik ve damatlığından evlerinde ihtiyaç duydukları mobilya ve beyaz eşyaya varıncaya kadar tüm eksiklerini tamamlamak için gayret eden Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, hayırseverlerin de desteğini alarak Kahramanmaraş’ta 100 nişanlı çiftin nikahının kıyıldığı bir düğün töreni organize edecek. 100 çiftin nikahının kıyılacağı toplu düğün töreninin ne zaman yapılacağı ise ileri bir tarihte açıklanacak.

DEPREM BÖLGELERİNDE ŞART ARAMADIK

mehir-vakfi-guler-pekkendir.jpg

Deprem bölgelerinde çiftlere destek olmanın çok önemli olduğunu belirten Mehir Vakfı Genel Müdürü Güler Pekkendir "Vakfımız genel manada 18-40 yaş arasında ve nişanlı olup, maddi imkansızlıklar nedeniyle yuvasını kuramayan gençlerimizin düğünlerini ihtiyaç duyulan bütün materyalleri temin ederek yapıyor, bu gençlerimizin hayırseverlerimizin destekleriyle sıcak bir yuvaya kavuşmalarına öncülük ediyor.

Deprem bölgesinde bu şartları biraz daha hafiflettik diyebilirim. Hatay Reyhanlı Belediyesi, Türk Diyanet Vakfı, Hatay İl Müftülüğü, Mehir Vakfı, Konya İl Müftülüğü ile beraber devletin sardığı yaraların yanı sıra hayalleri enkaz altında kalan çiftleri evlendirdik. Bu bizim için çok anlamlıydı. Nişanlı çiftlerin mutluluğu bizim için en büyük ödül. Bizim amacımız mutlu bir aile tablosu oluşturmak, düşenin elinden tutmak, acıları bir nebze de olsa hafifletmek. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. İnşallah hem deprem bölgesinde hem de harici bölgelerde daha çok çiftimizin yuva kurmasına vesile olacağız" dedi.

hatay-dugun6.jpeg

HEDEFİMİZ DEPREMİN VURDUĞU 11 İLDE DE DÜĞÜN YAPMAK

İlkini geçtiğimiz yıl Hatay’da yaptıkları düğünlerden ikincisini Kahramanmaraş’ta gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Güler Pekkendir, “Amacımız, depremin vurduğu 11 ilin tamamında gençlerimizin evlenmesine vesile olacak altyapıyı hazırlayıp her il için ayrı ayrı toplu düğün organizasyonları düzenlemek. Şimdi sıra Kahramanmaraş’ta. Hem bölgedeki evlenecek 100 çiftimizin tespiti, hem bu çiftlerimizin düğünleri için gerekli tüm altyapının hazırlanması, hem de tabi bu sürecin en önemli sacayağı olan finansman boyutundaki pürüzlerin giderilmesi açısından yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

hatay-nikah.jpg

Vakfımızın Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özdemir Bey, bu konuda hakikaten çok güzel bir irade ortaya koyuyor. Gençlerimizin evlenebilmesi ve yuvalarını kurabilmesi için kurulan bu vakfın amacına ulaşabilmesi için yoğun bir emek harcıyor. Tabi organizasyon tamamıyla hayırseverlerimizin yardımları, destekleri ve en önemlisi zekatları ile gerçekleştiriliyor. Hedefimize adım adım ilerliyoruz. Bu süreçte vakfımıza desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimizden Allar razı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZ İÇİN BAĞIŞTA BULUNABİLİRSİNİZ

İhtiyacın olduğu her alanda var olmaya çalıştıklarını, toplumun temel taşı olan ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini önemsediklerini ve aile kurumuna gösterilen hassasiyetin bir ürünü olarak deprem bölgelerinde daha yoğun çalıştıklarını dile getiren Güler Pekkendir, “Şimdi bir elimiz Kahramanmaraş’ın üzerinde. Orada fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Diğer yandan gelen raporlar doğrultusunda altyapıyı hazırlamak üzere titiz bir çalışma yürütüyoruz. Mümkün olan en kısa sürede de Kahramanmaraş’ta yapacağımız toplu düğün organizasyonuyla gençlerimizin kendi yuvalarına yerleşmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

ceyiz-tirlari-hataya-giderken.jpg

Bir çiftimizin genel anlamda bize maliyeti yaklaşık 110 bin TL. Biz bu maliyeti az önce de belirttiğim gibi çoğunluğu Konya’da olan hayırseverlerimizin destekleriyle karşılıyoruz. Vakfımız kurulalı neredeyse 30 yıl oldu. 30 yıldır da aynı şekilde çalışıyor, aynı amaca hizmet ediyor ve hız kesmeden düğünlerimize devam ediyoruz. Hayırda yarışmak isteyenlere, bizim de çorbada tuzumuz bulunsun diyenlere kapımız her zaman açık. Allah hem maddi, hem de manevi desteklerini esirgemeyen herkesten razı olsun. Bu vakıf ne yapıyorsa, bağışçıları, hayırsever işadamları ve gönüllüler sayesinde yapıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.