Erdoğan sert çıktı

Erdoğan sert çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nda 'Faizi sömürü aracı olarak görüyorum, bu sorunu da çözeceğiz' dedi.

TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz konusunu yine gündemine getirerek noktayı koydu ve 'Bu sorunu çözeceğiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kredi faizleri noktasında her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu hep gündemimde tuttum, gündemimde olmaya da devam edecek. Faizi ben ülkede, yüksek faizi bir sömürü aracı olarak görürüm. Sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Kredi faizini uygun şartlarda vereyim de ülkem de ben de kazanayım anlayışı yok. O krediye mahkum olan girişimci, karınca yazısı kadar, altına imzayı atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Allah'ın izni ile bunu da çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.Yurtdışı seyahatlerimizde mümkün olan her yere işadamlarımızla birlikte gittik. Onların meselelerinin takipçisi olduk. Mevzuat veya bürokrasi engeli varsa onu kaldırmak için birlikte çalıştık.

FAİZİ SÖMÜRÜ KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYORUM

Biraz önce de sayın başbakanın ifade ettiği gibi mevzuat amcadan hala kurtulmuş değiliz. Dünyanın neresine giderseniz gidin ne yazık ki bu bürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor. Oluşumların içerisinde dahi az önce burada şikayet edildiği gibi örneğin kredi faizleri noktasında bakıyorsunuz her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir Cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da tutuyorum, gündemimde olmaya da devam edecek. Açık ve net söylüyorum yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. Krediye mahkum olan imzayı atıyor. Bu anlayış adil değil, bunu da çözeceğiz.

BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİDİR

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.