Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov telefonda görüştü -Almanya Dışişleri Bakanlığı: “İki bakan çatışmaların hemen sonlandırılması ve tarafların ivedilikle geçici ateşkes durumuna geri dönmeleri konusunda tümüyle mutabık ka

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Dağlık Karabağ’daki çatışmaların hemen sonlandırılması çağrısında bulunduğu bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Steinmeier bugün Dağlık Karabağ bölgesindeki ihtilafta gerilimi düşürme çabalarına ilişkin koordinasyonu sağlamak amacıyla Rus mevkidaşıyla telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "İki bakan çatışmaların hemen sonlandırılması ve tarafların ivedilikle geçici ateşkes durumuna geri dönmeleri konusunda tümüyle mutabık kaldı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, iki bakanın siyasi bir sürecin gerekli olduğunun altını çizdiği ve ihtilafta gerilimi düşürmeye ilişkin yürütülen uluslararası çabaların koordinasyonunda Minsk Grubu ile işbirliği içinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına (AGİT) önemli rol düştüğü konusunda da hemfikir olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.