Esed güçleri kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlale devam ediyor

Esed güçleri kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlale devam ediyor
Suriye ordusuna ait savaş uçakları, kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal ederek Şam ve Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırdı

ŞAM (AA) - Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal eden Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam ve Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırdığı bildirildi.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yönetim karşıtlarının elindeki Merc beldesine 10 hava saldırısı düzenledi. Saldırılar sonucu çok sayıda yerleşim yerinde maddi hasar meydana geldi.

Savaş uçaklarının Merc'de saldırdığı yerden yoğun dumanların yükseldiği ifade edildi.

Bu arada Esed güçlerinin Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Hreytan beldesi ile Asya bölgesine de havan toplarıyla saldırdığı, saldırılarda ölen ve yaralanan olmadığı aktarıldı.

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana saldırı ve gözaltıyı kapsayan 604 ihlal tespit edilmişti.

Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi de 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının sağlanması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.