"Evrensel Değerler Müzesi" Tanıtıldı

"Evrensel Değerler Müzesi" Tanıtıldı
Yenimahalle Belediyesince bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen "Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi" tanıtımı yapıldı- Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar:- "Eğitimle ilerlemeyen, kültür sanatla gelişemeyen hiçbir toplumda huzur ve mutluluk ol

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesinin, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nin alt katında, bin 600 metrekare alan üzerinde inşa ettiği Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtımı yapılan merkezin açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, müze olarak da adlandırılan merkezin Türkiye'de bir başka örneği bulunmadığını ve tüm donanımıyla çocukların gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yaşar, "Eğitimle ilerlemeyen, kültür sanatla gelişemeyen hiçbir toplumda huzur ve mutluluk olmamaktadır." diye konuştu.

Daha mutlu ve huzurlu bir toplum olma hayaliyle yola çıktıklarını ifade eden Yaşar, öğrenmenin kalıcı olabilmesi için deneyim olan müze ve bilim merkezlerini inceledikten sonra, böyle bir sahayı uygulamayı başardıklarını söyledi.

Ankara'nın en büyük kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin bu proje ile kapılarını çocuklara açtığını belirten Yaşar, şunları kaydetti:

"Yenimahalle Belediyesinin bin 600 metrekare alan üzerinde inşaatına başladığı Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezinde sona gelindi. Açılış için gün sayan müze, Yenimahalleli çocukların ilgi odağı olacak. Çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayacak müzede, hayal güçleri ve yaratıcılıkları gelişecek. Müzede çocukların araştıran, sorgulayan, bireyler olmaları amacıyla bilimsel çalışmaların sergilenmesi için ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi, kuvvete mekanik deney atölyesi ve bilim sınıfları kuruldu."

Ankara'da en iddialı sosyal sorumluluk projelerinin üretildiği bir yapıya hizmet vereceklerini belirten Yaşar, "Bu tesisi açtığımızda inşallah başarıya ulaşacağımıza, sadece Yenimahalleli çocukların değil, diğer ilçelerdeki çocukların da buradan gelip yararlanacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Tesisin açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapacaklarını bildiren Yaşar, proje ile diğer belediyelere de örnek olacaklarını kaydetti.

Yaşar, konuşmasının ardından akademisyen ve gazetecilere müzeyi gezdirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.