Fatih Erbakan: "2028'de cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum"

Fatih Erbakan: "2028'de  cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: "2028'de inşallah cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "2028'de inşallah cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Farklı Açılar programında Kübra Par ve Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

"ANKARA VE İSTANBUL'DA ORTAK ADAYA VARIZ"
Seçimlere şu anda biz kendi adaylarımız ve amblemimiz ile gireceğini ifade ediyoruz. Bütün il ve ilçe teşkilatlarımıza ve genel merkezimize aday adaylığı başvurularını başlattık. Ankara ve İstanbul gibi kritik 2 büyükşehir için ittifak teklifi gelebilir. Şuan herhangi bir görüşme, istişare, teklif yok. Orada AK Parti'nin seçimi kazanabilmesi Millet İttifakı blok halinde girerse Yeniden Refah Partisi'nin oylarına bağlı. İstanbul ve Ankara'da 14 Mayıs'ta yüzde 3 civarı oy aldık. Dolayısı ile AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'yı alması için Yeniden Refah Partisi'nin desteğine ihtiyacı olduğu görülüyor.

"TEKLİF OLURSA İSTİŞARE EDİP DEĞERLENDİRİRİZ"
Ankara ve İstanbul'da seçime girmediğinizde Türkiye genelinde oy oranına etkisi oluyor. Biz Türkiye geneli oy oranımızın yüzde 2,86'nın çok da üzerine çıkmasını istiyoruz. Bu bir nevi de 2028 seçimlerinin provası olacak. Seçime yakın dönemde böyle bir teklif olursa istişare edip değerlendiririz.

"FLAŞ İSİMLERİN PARTİMİZİM ÇİZGİSİYLE UYUMLU OLMASI AVANTAJIMIZA OLUR"
Gürel'in "Biz İstanbul ve Ankara'da ittifak yapabiliriz de diyorsunuz bir teklif gelirse ama bir yandan da çok önemli bizim için diyorsunuz. Dolayısıyla flaş isim arayışınız var mı İstanbul için?" sorusuna Erbakan "Tabii ki flaş isimlerin bizim partimizin çizgisiyle de uyumlu isimlerin
olması bizim için avantaj olur. Bundan memnuniyet duyarız" yanıtını verdi.



"AŞI KARŞITLIĞIMIZ BİZE OY GETİRDİ"
Saadet Partisi seçmenlerinden ciddi bir oy aldık. Seçime kendi logoları girmedikleri için onların seçmenleri CHP'ye oy vermek istemedikleri için bize oy geldi. Pandemi sürecinde farklılık oluşturmamızdan oy geldi.

Kıbrıs Harekatı'nın yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldik. Önümüzdeki günlerde çekincelerimizle ilgili kendisi ve görevlendireceği kurmaylara iletmeyi düşünüyoruz.

"AKŞENER İLE GÖRÜŞMEMİZ OLMADI"
Akşener ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Bizim önceliğimiz kendi adaylarımız ile seçime girmek ve topluma yükseliş trendimizi göstermek. Kılıçdaroğlu ile seçimden sonra bir temasımız olmadı.

"4 PARTİYE 39 VEKİL VERİLMESİ FACİA"
(DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi vekillerinin CHP listesinden seçime girmesi) Yüzde bir bile olmayan partilere verilen 39 milletvekili verilmesi facia. CHP kendini hiç oyunu arttırmamış olsa bu partilerin katkısı 1 puan olmuş. CHP bu kadar kampanya yapmış, hiç oyunu arttırmadı mı? Bu dünyanın hiçbir yerinde görülecek bir şey değil.

İstanbul'da bazı ilçelerin Yeniden Refah'a bırakılması, Ankara ve İstanbul'da vereceğimiz desteğe karşılık Anadolu'da birkaç ilin Yeniden Refah'a verilmesi şeklinde partide bunu söyleyenler var. Bunlar için bir şey konuşmak çok uygun değil. Teklif olursa Ankara ve İstanbul düşünülebilir. Bunlar dışında kendimiz seçime gireriz.

"2028'DE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM"
2028'de Yeniden Refah'ı iktidara taşımayı istiyoruz. 2028'de inşallah cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.