Feyzi Halıcı dualarla uğurlandı

Feyzi Halıcı dualarla uğurlandı
Konya kültür hayatının önemli isimlerinden birisi olan ve yaşamı boyunca pek çok eseri kaleme alan Yazar-Şair Feyzi Halıcı son yolculuğuna uğurlandı.

Konya kültür hayatının önemli isimlerinden birisi olan ve yaşamı boyunca pek çok eseri kaleme alan Yazar-Şair Feyzi Halıcı son yolculuğuna uğurlandı. Feyzi Halıcı'nın cenazesi Sultan Selim Camiinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazını İl Müftüsü Ali Akpınar kıldırırken, cenaze merasimine protokol mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

FEYZİ HALICI KİMDİR?

Feyzi Halıcı 1924 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra Çağrı dergisini çıkardı. Bunun yanında 1968 senesinde Konya senatörü seçildi. Ayrıca Fezai mahlasıyla Yedigün ve Çınaraltı dergilerinde de saz şiirleri yazdı. Uluslararası sempozyumlara da katılan Halıcı, yaşamı boyunca birçok eser kaleme almıştır.

ESERLERİ

Bir Aşkın Şiirleri, Masmavi, İstanbul Caddesi, Günaydın, Dinle Neyden, Gecenin Bir Yerinde İki Ceylan, Selçukya'da Aşk, Bizim Şairler, İstanbul ve Fetih Şiirleri, Saz Şairlerinin Diliyle Atatürk.

1507717572.jpg

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.