“Filistin” Kongresi için geri sayım

“Filistin” Kongresi için geri sayım
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ‘Filistin Meselesi ve Türkiye Uluslararası Kongresi’ başlıklı kongre 20-22 Ekim 2017 tarihinde Konya’da gerçekleştirecek.

Kudüs Açık Üniversitesi’yle ortak yapılacak projenin mimarlarından Necmettin Erbakan Üniversitesi, İktisat Bölümü, Araş. Gör. Fatih Kaleci, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılını Filistin yılı ilan etti. Bu kongre; Filistin’le alakalı gerçekleşecek ilk ulusal kongre olma özelliğini taşıyor. 16 ülkeden 160 akademisyenin katılacağı kongrede, Filistin meselesindeki siyasal ve toplumsal gelişmelere farklı perspektiflerden bakılması hedefleniyor” dedi.

Kongrede, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Büyükelçi Faed Mustafa, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu, İRAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ve Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün sunumlar yapacak.

Projeyi destekleyen kuruluşlar; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hebron University, Selçuklu Belediyesi, TİKA, İRAM, IRCICA, SESRİC, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi. Kongre, Türkiye’nin Filistin politikasındaki konumu ve bölge ülkelerinin Türkiye’nin bu mesele içerisindeki pozisyonunu değerlendirmesi gibi ana başlıkları yeniden ele almak ve tartışmak amacıyla gözlemcileri ve öğrencileri davet ediyor. 

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.