Filistin'e umut kermesi

Filistin'e umut kermesi
 Editör
Yunak ilçesinde geliri Filistin'e bağışlanmak üzere kermes düzenlendi.

Konya'nın Yunak ilçesinde geliri Filistin'e bağışlanmak üzere yöresel yemeklerin satışa sunulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince düzenlenen kermes Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından dua edildi. Daha sonra öğrencilerin evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikten elde edilen gelir, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin'e ulaştırılacak.

aa5e0ef1-8ed4-41b9-83ce-3dcda5521806-1.jpg

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE BİR OLMAK ZORUNDAYIZ

Müslümanlara yardım etmek zorunda olduklarını ve kermesin Gazze ve Filistin'e destek amacıyla düzenlendiğini belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Filistinli kardeşlerimize yardım etmek için kermes düzenledik. Elde edilen yardımları Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Biz Müminiz, Müslümanız ve Müslüman kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. Kimisi güç ve kuvvetiyle yardım edebilir, kimisi diliyle, duayla yardım edebilir, kimisi de maddi ve manevi olarak yardımlarını gönderebilir. İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri de böyle bir hazırlık yapmışlar. Emeği geçen ve yardımca bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan da kermesi ziyaret ederek “Böyle anlamlı kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.