Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde hastalarına kavuştu

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde hastalarına kavuştu
Suriye'de 28 yıl boyunca diş hekimliği yapan İhsan Cuma, savaş nedeniyle 4 yıl ara vermek zorunda kaldığı mesleğine, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta devam etme imkanı buldu- Cuma: - "Hem memlekete dönmek hem

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Suriye'de 28 yıl boyunca diş hekimliği yapan ancak iç savaş nedeniyle 4 yıl mesleğini yürütemeyen İhsan Cuma, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta kariyerine kaldığı yerden devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen Cerablus, hemen her kesimden insana kucak açıyor.

Türkiye'nin sağladığı imkanlarla hayatın normale döndüğü ilçede, Suriyeliler özlemini duyduğu hayatlarına yavaş yavaş yeniden kavuştu. İç savaş öncesinde Münbiç'te 28 yıldır diş hekimliği yapan İhsan Cuma da Cerablus'ta yeniden mesleğine dönenlerden.

Münbiç'in terör örgütü PYD'nin kontrolüne geçmesinin ardından Cerablus'a göç eden, buranın da terör örgütü DEAŞ'a geçmesiyle soluğu Türkiye'de alan Cuma, 4 yıllık aranın ardından vatan hasretine dayanamayarak döndüğü Cerablus'ta yeniden diş hekimliği yapmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan devlet hastanesinde şifa dağıtan Cuma, hastalarıyla buluşmanın sevincini yaşıyor.

Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş nedeniyle canlarını kurtarabilmek adına Türkiye'ye sığındıklarını ve 4 yıl Türkiye'de kaldıklarını belirtti.

Bulgaristan'daki bir üniversiteden 1988 yılında mezun olduktan sonra mesleğe başladığını aktaran Cuma, diploması geçerli olmadığı için Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde hekimlik yapamadığını söyledi. Cuma, şöyle devam etti:

"Türkiye'de doktorluk yapmayı çok arzuladım ama olmadı. Diplomamın geçerliliği yoktu. Üzerinde üniforma görenlere hayranlıkla bakıyordum. Cerablus'un temizlendiğini, insanların özgürce, ölüm tehdidi olmadan yaşadığını öğrenince çocuklarımı ve eşimi alıp buraya geldim. Yeni bir hayata başlayacaktık ama Türkiye'nin hastane açacağını duyunca başvurdum. Diplomam incelendi ve hastaneye, hastalarıma yeniden kavuştum. Hem memlekete dönmek hem de milletime hizmet etmek farklı bir duygu."

Mesleğini sevdiğini ifade eden Cuma, hastane açıldığı günden beri görev yaptığını kaydederek, yüzlerce hastanın şifa bulmasına vesile olduğu için mutluluğunu dile getirdi.

- "Hayal dahi edemeyeceğimiz hizmete kavuştuk"

Cuma'nın tedavi ettiği İsmail İsa da Çobanbey'den tedavi için Cerablus'a geldiğini belirterek, "Burada hayal dahi edemeyeceğimiz hizmete kavuştuk." dedi.

Her geçen gün yaşamın daha iyi olacağına inandıklarını dile getiren İsa, Türkiye'nin Suriye halkı için yaptıklarının unutulamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.