Futbol güzel puan üçlük olsun

Futbol güzel puan üçlük olsun
Atiker Konyaspor, ilk 5 mücadelesi için önemli bir sınava çıkıyor. Ligde son sıralarda yer alan Gaziantepspor karşısında 3 puan mücadelesi verecek Anadolu Kartalı, maçı kazanarak hem iyi gidişini sürdürmeyi hem de üst sıralara doğru ilerlemeyi amaçlıyor

Spor Toto Süper Lig’de 28. haftanın açılış maçında Atiker Konyaspor, sahasında Gaziantepspor’u konuk ediyor. Lig’de yaptığı son üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alan yeşil-beyazlı ekip, bugünkü maçta da iyi bir sonuç elde etmek istiyor. Zorlu maçları geride bırakan Konyaspor, kalan haftalarda en az puan kayıpları yaşayarak ilk 5 potasında yer almak istiyor. Anadolu Kartalı, ayrıca Gaziantepspor’u yenerek Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasında alınacak sonuca göre üst sıralar için avantaj yakalamak ve puanını 42’ye yükseltmek istiyor.  Atiker Konyaspor ile Gaziantepspor arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak maç saat 20.00’da başlayacak ve müsabakayı hakem …. yönetecek.

MORALLER YERİNDE

Referandum nedeniyle lige verilen arada hazırlıklarını sürdüren Atiker Konyaspor’da moraller de yerinde. Teknik direktör Aykut Kocaman ve yardımcıları yönetiminde yapılan antrenmanlarda oyuncuların hırslı ve neşeli tavırları dikkat çekerken, Gaziantepspor karşısında hata istemeyen Kocaman, oyuncuları bu konuda tek tek uyardı.

BAJİC GAZİANTEP’İ SEVİYOR

Yeşil-beyazlıların Boşnak golcüsü Riad Bajic, Gaziantepspor’u seviyor. Genç forvet, Gaziantepspor’a Süper Lig’de 3 maçta 3 gol attı. Kırmızı-siyahlı ekibi boş geçmeyen Bajic, ligde en fazla gol attığı takım olarak istatistiklere yansıdı. Bu nedenle bugünkü karşılaşmada yeşil-beyazlıların en büyük kozu kuşkusuz Riad Bajic olacak. Son haftalarda oldukça formada bir görüntü çizen 21 yaşındaki oyuncunun da ligde13 golü bulunuyor.

28. RANDEVU

Süper Lig’de Atiker Konyaspor-Gaziantepspor ile bugün 28. kez kozlarını paylaşacak. 1990-1991 sezonunda başlayan rekabette daha önce oynanan 27 maçta kırmızı-siyahlı ekibin galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu bu maçlarda Konyaspor 8 galibiyet alırken, 13 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İki ekip arasındaki 6 maçta da eşitlik bozulmadı. Konyaspor ile Gaziantepspor’un ligdeki en gollü maçı 1992-1993 sezonunda oynanan ve Gaziantepspor’un 6-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan müsabaka oldu.

SON YILLARDAKİ ÜSTÜNLÜK

Atiker Konyaspor, son yıllarda rakibine kurduğu büyük üstünlük dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz ligde Gaziantepspor ile oynadığı son 5 maçın 4’ünde galip gelmeyi başardı. Sadece bir maç beraberlikle sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan maçta Anadolu Kartalı 3-0’lık net bir skorla rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.

2 EKSİK, 2 SINIRDA

Yeşil-beyazlılarda Gaziantepspor maçında 2 eksik oyuncusu bulunuyor. Başarılı kaleci Serkan Kırıntılı’nın başparmağının kırılmasından dolayı bugünkü maçta forma giyemeyecek. Serkan’ın yerine kaleyi Kaya Tarakçı koruyacak. Geçtiğimiz günlerde sakatlığı nükseden Barry Douglas ise bugünkü maçta büyük olasılıkla forma giyemeyecek. İskoç oyuncu, takımla çalışmalara başlamasına rağmen bugünkü maçta riske edilmeyecek. Öte yandan temsilcimizde 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Deni Milosevic ile Jagos Vukovic, bu maçta sarı kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta Osmanlıspor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

MUHTEMEL 11

Kaya Tarakçı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Jonsson, Ali Çamdalı, Fofana, Milosevic, Amir ve Bajic.

PUSULA SPOR YAZARLARINDAN MAÇ ÖNÜ DEĞERLENDİRMELERİ
 

Yüzde doksan Konyaspor

Ligin kritik yedi haftasına girilirken, Gaziantepspor son sıralardan kurtulabilmek için Konya’ya mutlaka üç puan ümidiyle geliyor. Bu yüzden Konyaspor kendi sahasında gol atmak için açık oynayacak bir takıma karşı mutlaka pozisyona girip goller bulacaktır. Rakip son iki maçı kaybetmenin moralsizliğiyle tedirgin, Konyaspor ise son maçların sonuçlarının getirdiği özgüvenle maça çıkacak. Maçın ibresi yüzde doksan Konyaspor’un lehine gözükse de Gaziantepspor sahada tüm güçlerini ortaya koyup can havliyle saldıracağından Konyasporlu futbolcularının da aynı mücadeleyi ligdeki hedefin ilk beş olduğunu unutmadan özverili bir şekilde ortaya koymaları gerekiyor. (Şemseddin Beştav)

Kolay maç yok!

Haftanın açılışını Konya’da izleyeceğiz. Gaziantepspor’u konuk edecek Konyaspor, kâğıt üstünde oldukça avantajlı gözükse de tedbiri elden bırakmamak gerekir. Ligin düşme potasında yer alan ve bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan Gaziantepspor’un da bu saatten sonra tüm tehlikeyi alacağı benziyor. Bu nedenle Konyaspor, kendi oyununu oynayıp istediği skoru elde etmeli. 90 dakikaya kadar hiçbir maçta rahat nefes alınmamalı. Yine de yeşil-beyazlıların bu karşılaşmada rahat olan taraf olup, galibiyeti elde edeceğini düşünüyorum. (Seda Erciş)

3 puan bekliyoruz

Lige verilen aralardan sonra başarılı bir performans ortaya koyan Konyaspor, Gaziantepspor’u ağırlayacak. Son haftalarda genel itibariyle pozitif sonuçlar almaya başlayan Konyaspor’un almasını beklediğim 3 puanı ile birlikte ilk 5 sıraya biraz daha yapışabileceğini düşünüyorum. Özellikle Trabzonspor’un Antalyaspor deplasmanında oynayacak olması, Konyaspor için Gaziantep mücadelesinin önemini bir kat daha arttırıyor. Kupada yoluna emin adımlarla devam eden temsilcimizin, ligde de ilk 5-6 sıra içinde ligi tamamlaması ciddi bir prestij sağlayacaktır. Bu nedenle futbolcu kardeşlerimizin lig tarafındaki enerjilerini düşürmeden yola devam etmesi gerekiyor. Gol makinamız Bajic’in rakip savunmanın dengesini bozacağı ve oluşan boşluklara Miloseviç’in girerek tehdit oluşturabileceği bir karşılaşma bekliyorum. (İlker Kırnaz)

Antep fıstıklı olsun

Ligde göstermiş olduğu performans ile gün geçtikçe kendini strese sokan, ligde tutunmaya çalışan Gaziantepspor'u haftanın açılış müsabakasında taraftarımızın önünde konuk ediyoruz. Fenerbahçe ve Bursaspor'dan üç puanı, zorlu Kasımpaşa deplasmanından ise bir puanı hanesine yazdırıp Türkiye Kupası'nda da yarı finale çıkma başarısı gösteren temsilcimiz Konyaspor ise kalan maçlarını kayıpsız atlatarak yeniden Avrupa'da sahne almak için şansını zorlamaya çalışıyor. Antep için ölüm kalım mücadelesi arz eden maçta temsilcimiz elini kolunu sallayarak üç puanın sahibi olacaktır. (Hasan Durucan)

Üst sıralar için galibiyet

Bir haftalık "Sandık" molasından sonra, kendi evinde Gaziantepspor'u ağırlayacak yeşil beyazlılar, geçen seneki başarısından fire vermemek adında, bol gollü 3 puanı almak zorunda. Konyaspor'un ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın rakibi karşısındaki başarı grafiği önemli.  Haftanın açılış maçında havanın güzel, maç saati de dikkate alınırsa, takımını özleyen binlerce taraftar tribünleri tamamen dolduracaktır. Taraftarının desteği, futbolcuların azmi 3 puanı getirecektir diye düşünüyorum... (Murat DÖNMEZ)

3 puan bekliyorum

Gaziantep olmak ya da olmamak maçına çıkacak Atiker Konyaspor’da yukarıyı zorlama adına kupa öncesi moral bulma adına çıkacağız karşılaşmaya. İyi bir oyunla 3 puan bekliyorum. Karşılaşmada zaman zaman sertlik olsa da Antep kilidi açana kadar direnecektir. İlk golü bulan taraf olursak bol gollü bir galibiyet bekliyorum. (Süleyman Sayan)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.