Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig
- Beşiktaş: 2 - Osmanlıspor: 0 (İlk yarı)


Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gökhan Töre, Gomez

Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Lawal, Delarge, Ndiaye, Rusescu

Goller: Dk. 21 ve 24 Marcelo (Beşiktaş)


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Osmanlıspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Taraftarları önünde şampiyonluğunu ilan etmek için Osmanlıspor karşısına çıkan Beşiktaş, ilk 20 dakikada tutuk bir görüntü ortaya koydu. Sezon başından beri topa daha fazla sahip olarak oyunu yönlendiren siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında ilk 20 dakikada fazla top kaybı yaptı. Ev sahibi takım, 21. dakikada Marcelo'nun kafa golüyle rahatlarken, 24. dakikada aynı oyuncuyla farkı 2'ye çıkardı. Beşiktaş, 2-0'lık üstünlüğün ardından Sosa ve Quaresma ile pozisyonlar bulmasına rağmen farkı daha fazla açmayı başaramadı ve soyunma odasına 2-0 önde gitti.

7. dakikada Pinto'nun soldan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Musa Çağıran, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

21. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan ve iyi yükselen Marcelo, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Beşiktaş, yine Marcelo'nun golüyle farkı 2'ye çıkardı. Gökhan Töre, bu sefer soldan korneri kullanırken, Osmanlıspor'un uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Marcelo, yerden düzgün vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

29. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Sosa, ceza alanı içinde sert vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Osmanlıspor savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

33. dakikada Ndiaye'nin pasında Beşiktaş savunmasının hamle yapamadığı topu alan Rusescu, ceza alanı içinde kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutunda, Tolga meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi.

41. dakikada Sosa'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Quaresma, kaleci Ahmet Şahin'in kalesinden çıktığı pozisyonda kendine has vuruşlardan birini yaptı ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.