Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Konukoğlu, Nizip Ticaret Odası Başkanı Özyurt, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Kaplan ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tiryakioğlu mesaj yayımlayarak saldırıyı kınadı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıyı kınadı.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu mesajında, terör saldırısında bir polisin şehit düşmesinden, polis memurlarının ve vatandaşların yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını belirterek, şehit polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Terörün insanlık tanımayan, çirkin, vahşi ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Konukoğlu, "Yüzyıllardır barışın, kardeşliğin, hoşgörünün simgesi olan Gaziantep'te bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve destekleyenleri lanetliyorum. Gazi şehrimize büyük geçmiş olsun. Allah, bir daha böyle acıları yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Terör saldırılarının ülkenin huzurunu, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ve istikrarını hedef aldığına işaret eden Konukoğlu, hiçbir zaman hedef ve amaçlarına ulaşamayacaklarını bildirdi.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu kötü senaryoları daha önce de gördük. Gaziantep halkı, hainlerin oyununa gelmez. Gaziantepliler, her zaman devletinin ve güvenlik güçlerinin yanında olmaya, birlik ve dayanışma içerisinde teröre karşı tek vücut olarak kenetlenmeye, kardeşlik atmosferini sürdürmeye, acısı ne kadar büyük olursa olsun sağduyusunu korumaya devam edecektir. Terör saldırısından dolayı tüm hemşehrilerime ve emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletir, şehit polisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

- NTO Başkanı Özyurt

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt da Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliği bozmaya yönelik her türlü terörü nefretle kınadıklarını belirterek, saldırının Gaziantep'in huzur ve barışı yanında ekonomisine yönelik olduğunu ifade etti.

Özyurt, "Kanlı terör eylemleriyle hiç kimse hedefine ulaşamayacak, aksine kendi kanları içerisinde boğulup gideceklerdir. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı sonrasında şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Emniyetimizin, Gaziantep'in ve Türkiye'nin başı sağ olsun. Bu tür hain saldırılar milletimizin bütünleşmesi, tek yürek olması ve dik duruşunu asla bozamayacaktır. Türkiye’nin dört bir yanını kana bulamaya çalışan terör örgütlerini ve onların destekçilerini nefret ve şiddetle kınıyorum." açıklamasında bulundu.

- Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan da terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, "Sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gaziantep, huzur ve barış kenti olma modelini koruyacaktır. Huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik yürütülen terör olaylarını şiddetle lanetliyorum. Gün, birlik ve beraberliğimizi koruma günüdür. Gaziantep, baş verir ama baş eğmez. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını, emniyet güçlerimize yardımcı olmasını, bu olayın faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tiryakioğlu

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bu saldırıyla Gaziantep'in huzurunun ve kardeşliğinin hedef alındığını vurguladı.

Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Şan ve şerefle dolu tarihinin hiçbir döneminde ismi terörle anılmayan, terör ve destekçilerine hiç zaman prim tanımayan Gaziantep, bu hain saldırılar karşısında sağduyusunu koruyarak, terörden medet umanlara gereken en iyi cevabı verecektir. Terör ve onun beraberinde getireceği güvensizlik ve kargaşa ortamından faydalanmak isteyen şer güçler, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak. Kentimizin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda şehit olan polis kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar, şehidimizin ailesine ve emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına başsağlığı diliyorum. Allah bizlere bu acıları bir daha yaşatmasın."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.