Gazze’deki 1,1 milyon kişi felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya

Gazze’deki 1,1 milyon kişi felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya
Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde 1,1 milyon kişinin felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporunu yayınladı. Raporda Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde kıtlığın kapıda olduğu belirtilerek, "Gazze nüfusunun tamamı kriz seviyelerinde ya da daha kötü gıda güvensizliğiyle karşı karşıya" denildi.

Yaklaşık 300 bin kişinin mahsur kaldığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iki kentin de kıtlığın bugünden itibaren baş göstermesi beklendiği ifade edilen raporda, "Akut gıda güvensizliği için kıtlık eşiği çoktan aşılırken, 5 yaş altı çocuklar arasında akut yetersiz beslenme ikinci kıtlık eşiğine doğru rekor bir hızla ilerliyor" denildi.

Gazze Şeridi'nde nüfusun yarısına denk gelen 1,1 milyon insanın felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, "Bu, IPC sistemi tarafından felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğu kaydedilen en yüksek sayıdır ve sadece üç ay önce IPC Aşama 5'te yer alan sayının iki katıdır" denildi.

Rapor, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den önce akut yetersiz beslenme oranının yüzde 1'in altında olduğuna dikkat çekerek, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Deir al Balah, Han Yunus ve Refah'ta açlığın acil durum seviyesinde olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'ne sadece temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için her gün en az 300 tırın girmesi gerekiyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.