Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde insanlık dramı: "Binlerce insan 8 gündür açlık ve susuzlukla mücadele ediyor"

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde insanlık dramı: "Binlerce insan 8 gündür açlık ve susuzlukla mücadele ediyor"
Gazze'de İsrail kuşatması altındaki Şifa Hastanesi'nde yaşanan insani kriz, binlerce insanın 8 gündür açlık ve susuzlukla karşı karşıya olduğu bir trajediye dönüştü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, hastane çevresinde mahsur kalan binlerce insanın, tam 8 gündür yeterli gıda ve suya ulaşamıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail’in kuşattığı Şifa Hastanesi’nde 7 binden fazla insanımız var. İçeri alınmasına izin verilen yiyecek miktarı sadece 400 kişiye yetiyor. Hastanedeki hastalar açlık ve acı çekiyor, yerinden edilenler bir parça ekmek bile bulamıyor" ifadelerine yer verdi. Kudra, iletişim kaybı nedeniyle hastanenin dünyadan tamamen izole hale geldiğini ve hastanede biriken çöplerin mahsur kalanlar için yeni bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Hastanede yaşanan bu acil durumun yanı sıra, İsrail'in dün gece Gazze'de yaşlıların barınma ve bakımı için hizmet veren Vefa Hastanesi'ni bombalaması, bölgedeki insanlık dramını daha da derinleştirdi. Saldırı sonucunda hastane müdürü Mithat Muhaysin hayatını kaybetti, birçok doktor ve hasta yaralandı.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bini çocuk ve 3 bin 300’ü kadın olmak üzere 12 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki insan hakları ve insani yardım kuruluşları, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.