GAZZE'YE BOMBALI SALDIRI

GAZZE'YE BOMBALI SALDIRI
Gazze’de Hamas ve İslami Cihat üyelerinin araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda 2 kişi yaralandı.

Gazze İç İşleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde Hamas ve İslami Cihat üyelerine ait olduğu belirlenen park halindeki araçlara 5 ayrı bombalı saldırı gerçekleştirildi. Sözcü saldırının Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan mahallesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Polis kaynakları ve görgü tanıkları bombaların Hamas ve Filistin İslami Cihat Örgütü’ne ait araçlara yerleştirildiğini söyledi. Saldırılarda 2 kişi yaralanırken 1 evde ise patlamanın etkisiyle yangın çıktı.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Iyad Basson, NBC'ye yaptığı açıklamada bazı araçların yakınında IŞİD bayrakları bulunduğunu söyledi. Gazze'nin fiili kontrolünü elinde tutan Hamas, son zamanlarda bölgedeki IŞİD destekçilerine yönelik sıkı önlemler almıştı. Gazze'deki IŞİD destekçileri daha önce de Gazze'deki bazı Hamas mevzilerine saldırmış ve İsrail tarafına roketli saldırı düzenlemişti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.