Gemi kazası 12 mürettebat kayıp

Gemi kazası 12 mürettebat kayıp
"Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hazır beklemektedir. Hava koşulları düzelmesiyle arama çalışmaları devam edecektir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra iletişimin koptuğunu geminin mendireğe çarparak battığını duyurarak, "Gemide olan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat sağlanamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hali hazırda beklemektedir . Olumsuz hava durumu nedeniyle, düzelmesiyle hemen arama kurtarma operasyonuna başlanacaktır." dedi.

Bakan Yerlikaya, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı'nda yaptığı basın toplantısında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 19 Kasım'da 29 şehirle ilgili turuncu uyarı verdiğini fakat gün içinde bu sayının 41 kente kadar yükseldiğini duyurdu.

Bu kapsamda valilikler koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının özel hazırlıklar yaptıklarını belirten Yerlikaya, şu vakte kadar16 ilde 1611 ihbar geldiğini, 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve 1150 diğer olayların olduğunu anlattı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde oluşan aşırı yağışlar sebebiyle Diyarbakır'da 1, Batman'da 1 olmak üzere 2 kişinin hayatının son bulduğunu ifade ederek, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

TOPLAMDA 109 KİŞİ KURTARILDI

2 ildeki olaylarda yaralanan 50 kişiye de şifa dileyen Yerlikaya, "Zarar gören araç sayımız 4 ilde 16 ve şu vakte kadar 16 ilimizde 7 bin 17 görevli arkadaşımız var. 4 ilde 109 arkadaşların telefon açarak ihbarlar üzerine arkadaşlarımız tarafından kurtarıldı." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, "Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi, sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat sağlanmamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hava koşulları nedeniyle olay yerinde beklememektedir. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle hemen arama kurtarma operasyonuna başlanacaktır." ifadesini kullandı.

Yine öğlen vakitlerinde Ereğli Limanı'nda bağlı bulunan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin, halatının kopması sebebiyle karaya oturduğunu söyleyen Yerlikaya, gemide bulunan 13 mürettebatın kurtarıldığını anımsattı.

Bakan Yerlikaya, Kamerun bayraklı bir başka geminin de halatının kopması sonucu sürüklendiğini ve liman römorkörü tarafından 12 mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarıldığını ifade etti.

Meteorolojiden edinilen tahminlerin, havanın yarın sabah itibarıyla daha iyi olacağı yönünde olduğunu aktaran Yerlikaya, dün sabah erken saatlerde rüzgarın zaman zaman 74 nat, dalga boyunun 9 metreye ulaştığı ve görüşün 25 metreye düştüğü bilgisini öğrendiğini söyledi.

aw080017-01.jpg

"Bu kadar olumsuz hava koşulu ortamından maalesef 'Kafkametler' adlı gemide olan 12 vatandaşımız, 12 Türk mürettebatının da arama kurtarma operasyonunu yapamadık, üzülerek bunu belirtmek istiyoruz." diyen Yerlikaya, sabah saatlerinde havanın arama kurtarma faaliyetini oluşturmaya fırsat vermesini beklediklerini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, tüm ekipler olarak olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle faaliyetlere başlayacaklarını ve olan gelişen durumlardan sürekli olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelişmeleri anbean takip ettiğini dile getiren Yerlikaya, "Duamız, temennimiz, bu kardeşlerimize bir an önce ulaşmak. Allah, tekrarından, tüm afetlerden ülkemizi, şehrimizi korusun diyoruz. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.