Gençlik Haftası

Gençlik Haftası
Hakkari'de Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Doğa Yürüyüşü" düzenlendi

HAKKARİ (AA) - Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hakkari'de "Doğa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında Otluca köyünde toplanan yaklaşık 300 kişi, 2 bin 800 rakımda bulunan Berga Bütan Kayak Merkezine yürüdü.

Etkinlikte Aylin ve Hekim Demirci çiftinin 1 yaşındaki kızları Defne Lorin ile bastonuyla katılan 74 yaşındaki Ramazan Akbaş ilgi gördü.

Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından grup kayak merkezine ulaştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, burada yaptığı açıklamada, yürüyüşe, doktor, öğretmen, öğretim görevlisi, hemşire ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişinin katıldığını söyledi.

Güldal, "Yürüyüş güzergahı boyunca karla kaplı tepelerden ve patika yollardan geçtik. Yaklaşık 7 kilometrelik bir yürüyüş parkurunu 3-4 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra tamamladık. Bu tür etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir." diye konuştu.

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuru Bodur de bu tür etkinliklerin ilerleyen süreç içerisinde daha da artacağını düşündüğünü belirterek, "Tüm ülkemiz insanlarını Hakkari'nin bu doğasını izlemeye, görmeye, gezmeye, tanımaya davet ediyorum. Hiç kokmasınlar çekinmesinler burası da ülkemizin bir parçası." dedi.

Etkinlik, vatandaşlara kavurma, pilav, cacık ve karpuz ikramıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.