Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde değişiklik

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde değişiklik
ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, genel aydınlatma tüketimlerinin ölçülmesine ilişkin teknik esaslarla ödemeye, kesinti yapılmasına,...

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, genel aydınlatma tüketimlerinin ölçülmesine ilişkin teknik esaslarla ödemeye, kesinti yapılmasına, uygulamaya, denetime ve aydınlatma komisyonunun oluşturulması ve çalışmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Söz konusu değişikliğe ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, genel aydınlatma kapsamında halkın ücretsiz kullanımına açık ve kamuya ait park, bahçe, tarihi ve ören yerleriyle yürüyüş yolu gibi yerlerdeki mevcut aydınlatma tesislerinde enerji verimliliği dikkate alınarak, tüketim miktarlarının azaltılmasına veya aydınlatma düzeylerinin en geç saat 02:00’den sonra yüzde 50 oranında düşürülmesine yönelik yatırımlar için daha önce 31 Aralık 2015 olarak belirlenen tamamlanma tarihi, 31 Aralık 2017'ye uzatıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.