"Gerçeklerle Suriye Gündemi" konferansı

"Gerçeklerle Suriye Gündemi" konferansı
Konya'da, "Gerçeklerle Suriye Gündemi" konferansı düzenlendigerçekleştirildi

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı savaş muhabiri Levent Tok, "Gerçeklerle Suriye Gündemi" konferansında, Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Tok, şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'teki sivillere bir an önce insanı yardımların ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Suriye'de halkın, özellikle tıbbi anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Tok, şöyle konuştu:

"Suriye'de 2-3 hafta içerisinde yaklaşık 300 sivil hayatını kaybetti. Halep'te şiddetli bombardıman var, büyük bir yıkım oluyor. Suriye'nin büyük bir bölümünde sivil yerleşimler hedef alınıyor. Kuzey kıyı bölgesi ve Türkmenler'in yaşadığı yerler bombardıman altında. İki gündür bir ateşkes olduğu söyleniyor. Ancak gazeteciler olarak, ateşkesin hiç olmadığını görebiliyoruz."

Saldırılarda Halep'e giden yolların da hedef alındığına dikkati çeken Tok, "Şubat başında Halep'e giden iki yol vardı. Türkiye'den insani yardımlar, bu yollarla gönderiliyordu. Biri Kilis ve Azez üzerinden, diğeri ise Reyhanlı ilçesi ve Cizre kapısı üzerinden Halep'in batısına ulaşan iki yoldan insani yardımlar ulaştırılıyordu." dedi.

Tok, iki ay önce Halep'in kuzeyindeki yolun rejim ve PYD tarafından kapatıldığını dile getirerek, ''Şu anda sadece Reyhanlı üzerinden Halep'e ulaşılabiliyor. Ancak son dönemde bombardıman çoğunlukla bu yol üzerine gerçekleştiriliyor. Son aldığımız bilgiye göre, 30 bin aile kuşatma altında ve açlık tehlikesi yaşıyor. Bu kapılar kapatılırsa büyük bir insan kıyımının yaşanmasına şahit olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.