Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Antalya'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Antalya'da
Faruk Çelik: "Şu anda sütle ilgili bir sıkıntı bulunmuyor. Beklediğimizin onda biri düzeyinde bir süt alımı gerçekleşti. Şu anda bir sorun yok. Üreticiler son derece memnun"

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sütle ilgili bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, "Beklediğimizin onda biri düzeyinde bir süt alımı gerçekleşti. Şu anda bir sorun yok. Üreticiler son derece memnun." dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından Antalya'da Belek Turizm Bölgesinde bir otelde düzenlenen 12. Uluslararası Kongre ve Sergisine katıldı.

Kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, serbest piyasanın önemine işaret etti ve serbest piyasadan yana olduklarını söyledi.

Dünyada gıda erişiminin adaletli olmadığını, özellikle kurak mevsimlerde büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Çelik, "Serbest piyasadan yanayız, fakat gıda konusunda herkesin daha hassas davranması gerekiyor. Yani serbest piyasa bir sorumluluk piyasası değil, sorumlu piyasadır. Özellikle tarla ile raf arasındaki farklılıklara dikkati çekmek için bunları ifade ediyoruz, ifade etmeye de devam edeceğiz. Yalnız ifade etmeyeceğiz, alınması gereken tedbirleri de alacağız." dedi.

Konuyla ilgili sorular üzerine, şu anda sütle ilgili bir sıkıntı bulunmadığını, Et ve Süt Kurumunun piyasaya girmesiyle regülasyonun sağlandığını anlatan Çelik, "Beklediğimizin 10'da biri düzeyinde bir süt alımı gerçekleşti. Şu anda bir sorun yok. Üreticiler son derece memnun." açıklamasında bulundu.

Antalya'nın Türkiye'nin "göz bebeği" olduğunu, son dönemde bölgede gelişen olaylardan kentin direkt etkilendiğini ifade eden Çelik, hükümetin bunun farkında olduğunu ve sektör temsilcileriyle dayanışma içinde bu sorunu aşmak için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Çelik, "EXPO 2016 Antalya'nın da turizme ciddi bir katkı sunacağını belirtmek istiyorum. 22 Nisan'da açılışı olacak. Bugün itibarıyla 47 ülkenin katılımı var, son derece önemli bir rakam. Katılımcı ülke sayısının 50'yi aşacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Paralel Yapı ile ilgili bir operasyon olduğunu yönündeki soruyla ilgili Bakan Çelik, "Zaman zaman görev değişikliği oluyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.