"Göğüs Ağrıları Hafife Alınmamalı"

"Göğüs Ağrıları Hafife Alınmamalı"
SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, kalp rahatsızlığının belirtilerinden olan göğüs ağrılarının hafife alınmaması...

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, kalp rahatsızlığının belirtilerinden olan göğüs ağrılarının hafife alınmaması gerektiğini bildirdi.

Erdoğu, yaptığı yazılı açıklamada, göğüs ağrılarının Türkiye'de en sık görülen şikayetlerden biri olduğunu ifade etti.

Kalp damar tıkanıklığında en temel yakınmanın göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, kolay yorulma olduğunu aktaran Erdoğu, kalp damar tıkanıklığından kaynaklanan göğüs ağrısının, göğüs duvarının ardında, sıkışıklık hissi yaratan, ağırlık, baskı yapıcı tarzda olduğu bilgisini verdi.

Batıcı tarzda, nefes alıp vermekle ya da hareketle artış ya da azalma gösteren ağrıların kalp ağrısı ile karıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğu, şunları kaydetti:

"Kalp ağrıları efor sarf etmekle, sinirlenmekle, soğukla kendini gösterir. Sol kola, boyuna, sırta, omuza, karın ve çeneye yayılabilir. 10-15 dakika kadar dinlenmekle veya koroner damarları genişleten ilaç alarak ağrı geçirebilir. Bazı durumlarda ise daralmış olan damar bölgesinde dinamik değişiklikler oluşabilir ve istirahat halindeyken ağrı yapabilir. Daha uzun süren bu ağrı ilaca cevap vermeyebilir. Böyle durumlarda göğüs ağrısı kolaylıkla kalp krizine yol açabileceği için bu tür ağrıya daha çok dikkat edilmelidir."

Erdoğu, göğüs ağrısının büyük bir çoğunluğunun kalp dışı nedenlere bağlı olabileceğine de değinerek, "Göğüs kafesindeki kaslar, sinirler, bağlar ve benzeri yapılara ait olabileceği gibi safra kesesi, mide, yemek borusu hastalıkları ile de ilgili olabilir." ifadesini kullandı.

Koroner anjiyografi yöntemi ile darlık ve tıkanıklığın tespit edilerek tedavinin gerektiği gibi yönlendirildiğini aktaran Erdoğu, rahatsızlığı olanlara geç kalmadan uzman bir hekime başvurmalarını tavsiye etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.