GRAFİKLİ - 250 bin turist Kapadokya'yı kuşbakışı izledi

GRAFİKLİ - 250 bin turist Kapadokya'yı kuşbakışı izledi
Türkiye'nin doğa, tarih ve kültür turizminde önemli bir yeri bulunan Kapadokya bölgesinde, geçen yıl 250 bin turist sıcak hava balon turlarına katılarak peribacaları ve doğal oluşumlarını kuşbakışı izledi - KAPTİD Başkanı Dinler: - "Kapadokya'da sıcak hav

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 2016 yılında 250 bin turist sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki 25 firma tarafından sıcak hava balonculuğu hizmeti verildiğini, bu sayede ülke ekonomisine önemli katkı sağlandığını bildirdi.

Dinler, "Kapadokya'da sıcak hava balonculuğu alanında gösteren firmalar, 2016 yılında 250 bin kişiye bölgeyi gökyüzünden keşfetme imkanı verdi. Bu sayının ekonomiye katkısı ise 33-34 milyon avro. Balon turlarında kişi başı fiyat 100 ile 150 avro arasında değişiyor. Tur ortalama 1 saat sürüyor." dedi.

Hava koşullarının uygunluğu nedeniyle Kapadokya'nın, dünyada sıcak hava balonculuğu bakımından alternatifi olmayan en önemli turizm merkezi haline geldiğini anlatan Dinler, balon turlarının çeşitli ülkelerde yapıldığını ancak hiçbirinin Kapadokya'daki uçma keyfini yaşatamadığını ifade etti.

Kenya, Tanzanya, Myanmar, Avustralya, İsveç ve Kuzey Amerika'da sıcak hava balonculuğunun popüler olduğunu söyleyen Dinler, uçuş yapılabilen gün sayısı bakımından da Kapadokya'nın cazip olduğunu aktardı. Dinler, şu değerlendirmede bulundu:

"Kenya, Tanzanya, Myanmar, Avustralya, İsveç ve Kuzey Amerika'da balon turları var ama Kapadokya'daki gibi vadilerin içine girilerek inişli çıkışlı uçuşlar yapılamıyor. Mesela Avrupa'da balona bindiğinizde balon yükseliyor aynı noktada belirli süre durup iniyor. Ancak Kapadokya coğrafi yapısı ve manzarası nedeniyle eşsiz. Kapadokya gibi yoğun uçuşun olduğu başka bir yer yok. Coğrafi koşullar ve hava şartları nedeniyle bölgede balonculuk tercih edilen bir aktivite haline geldi. Yılda ortalama 300 gün uçuş yapılabiliyor. Turizm sezonunda birçok gün aynı anda 150 balon havada görülebilir."

Dinler, 2016 yılında turistlerin en çok haziran ayında en az ise ocak ayında balon turlarına katıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.