Güçlü Altyapı, Parlak Gelecek

Güçlü Altyapı, Parlak Gelecek
Torku Konyaspor’un altyapı için tesis ettiği Şehit Nihat Gün Sahası hizmete açıldı.

Mücahit Yaprakcı

Torku Konyaspor’un altyapı için tesis ettiği Şehit Nihat Gün Sahası hizmete açıldı. U11’den U21’e kadar tüm yaş gruplarının antrenmanlarını gerçekleştireceği sahanın açılışında konuşan Torku Konyaspor Alt Yapı Koordinatörü Cihan Önal Remzi Ay ve Ömer Ersöz’e teşekkür etti.

Şehit Nihat Gün Tesisleri’nin Torku Konyaspor altyapısının hizmetine geçmesinin ardından, Torku Konyaspor Alt Yapı Koordinatörü Cihan Önal ile Başkan Ahmet Şan tesisleri gezerek basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Ahmet Şan yaptığı konuşmada, “Son birkaç yıldır, özellikle transfer yasağı olduğu 2010-2011 sezonundan bu yana Konyaspor’un A takımında alt yapıdan yetişen gençleri görmek bizleri ve Konyasporluları sevindiriyor. Bir gelenek oluştu bu geleneği devam ettirmemiz lazım. Hem Konyaspor’a hem de Türk futboluna Konyalı gençleri kazandırmamız gerekiyor. Alt yapıda yetişen oyuncuların profesyonel anlamda Anadolu Selçukspor’a gitmesi, oradan da Konyaspor’a geçmesi gibi bir çalışmayı başlattık. Alt yapı ve pilot takım uygulamasını inşallah başarıyla devam ettirmeyi sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. Şan ayrıca, “Biz göreve geldiğimiz her zaman yatırım yapıyoruz. Konyaspor kurumsallaşıyor, bunun neticesini de ileriki yıllarda sportif başarı olarak görmeyi umuyoruz” dedi.

“OYUNCU U14’TEN ÇIKACAK”

Başkan Ahmet Şan’ın ardından konuşan Torku Konyaspor Alt Yapı Koordinatörü Cihan Önal ise konuşmasına ASKF Konya Şube Başkanı Remzi Ay ve GSİM Konya İl Müdürü Ömer Ersöz’e teşekkür ederek başladı. Önal daha sonra, “Alt yapı yaklaşık 15 yıldır merdiven altında soyunuyordu, orayı kullanıyordu. Biz göreve geldikten sonra burayı nasıl değiştiririz dedik” dedi. Cihan Önal ve Torku Konyaspor Altyapı Menajeri Taner Ay geldikten sonra altyapıdaki olumlu hareketlilik üzerine konuşan Önal, “burayı altyapıya kazandırdık. Bütün gruplarımız için ayrı soyunma odaları var, ayrı duşlar var. Alt yapının sorunları saymakla bitmez ama bu tesis bizi ciddi manada rahatlattı, elimizi güçlendirdi. Buradan Konya futboluna çok değerli oyuncuların çıkacağına inanıyorum” dedi. U21 ile U11 arası tüm yaş grupları burada antrenman yapabileceğini belirten Cihan Önal en önemli yaş grubunun 13-14 yaş olduğunu söyledi. Önal, “En önemli yaş grubu şu an için 13-14 yaş grubu. Çünkü biz 16’dan sonrasına çok müdahil olamadık. Eldeki iyi oyuncuları sunmaya çalışacağız. Oyuncu nerden çıkar derseniz bizim u14 grubunu izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle bu sene oraya ciddi bir oyuncu grubu takviye ettik” diye konuştu.

ZAFER’DE KALACAKLAR

Tesisleşmenin en önemli eksik olduğunu ve bu saha sayesinde bu eksiği kapatmaya başladıklarını belirten Cihan Önal, oyuncuların kalacakları yer hakkında da bilgi verdi. “Oyuncuların kalacakları yer Zafer’deki Konyaspor tesisleri. 2’şer kişilik televizyonlu ve buzdolaplı odalar. Zafer’deki tesisimizi revize ettik. Şu anda 22 civarında sporcumuz orada barınıyor bu sayıyı 35’e kadar çıkartmayı düşünüyoruz” dedi. Önal ayrıca Kayserispor yöneticileriyle görüştüklerini kalacak yer sıkıntısı olduğu için dışarıdan oyuncu alamadıklarını söylediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Şan ile birlikte basın mensupları tesisleri gezerek incelemelerde bulundu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.