Hatay’da Otizmli çocuklara 'SOBE Modeli' eğitim

Hatay’da Otizmli çocuklara 'SOBE Modeli' eğitim
Yıldız Entegre ile Türkiye’nin otizm alanındaki en kapsamlı merkezine sahip olan SOBE Vakfı, depremden etkilenen otizmli çocukları nitelikli eğitimle buluşturacak önemli bir birlikteliğe imza attı.

Yıldız Entegre ile Türkiye’nin otizm alanındaki en kapsamlı merkezine sahip olan SOBE Vakfı, depremden etkilenen otizmli çocukları nitelikli eğitimle buluşturacak önemli bir birlikteliğe imza attı.

Hatay merkezde bulunan konteyner kent içindeki depremzede otizmli çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yıl süreyle hizmet verecek eğitim sınıflarının açılış töreni gerçekleştirildi. SOBE Vakfı ve Yıldız Entegre iş birliği ile deprem bölgesinde hem otizmli çocukların nitelikli eğitimle buluşturulması hem de depremden etkilenen öğretmenlerin istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen açılış törenine Yıldız Entegre’de üçüncü kuşak olarak çalışan İletişim Birim Yöneticisi Melike Alkan, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Targun Polat, Yıldız Entegre Pazarlama Direktörü Bengü Metin, Yıldız Entegre Marka İletişim Müdürü Pınar Demirel Bula, SOBE Vakfından yetkililer, Vakıf gönüllüleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış töreninde çocuklar; spor oyunları, yüz boyama, resim, sukulent atölyesi gibi çeşitli etkinliklerle dolu bir gün geçirdiler. Neşe ve heyecan içerisinde olan çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendiler.

ALKAN: “BÖLGEYE DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

Yıldız Entegre Genel Müdür Yardımcısı Melike Alkan, “Yıldızlar Yatırım Holding bünyesindeki şirketlerimizle deprem bölgesindeki acil ihtiyaçları karşılamak için ilk etapta ayni ve maddi destekler sağladık. Şimdiyse otizmli, görme engelli, omurilik felçli ve daha özel desteklere ihtiyaç duyan bireylerin yanında olmak amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu desteklerimiz devam edecek” dedi.

AK: “DEPREMDEN ETKİLENEN OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN YARALARINI EĞİTİMLE SARMAYA ÇALIŞIYORUZ.”

Otizmli çocukların ve ailelerinin zor olan hayatlarının daha da zorlaştığını belirten Vakıf Başkanı Mustafa AK, “SOBE Vakfı olarak depremin ilk günlerinden itibaren otizmli çocuklarımızın yaralarını eğitimle sarmaya çalışıyoruz. Deprem bölgelerinden Konya’ya gelen otizmli çocuklarımıza kapılarımızı açtık ve eğitimlerinden geri kalmamaları için eğitim bursu vermeye başladık. Hatay’da eğitim sınıfları açarak özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza da eğitim veriyoruz. Yıldız Entegre iş birliğiyle bugün açılışını yaptığımız eğitim sınıflarımızda daha çok otizmli çocuğu eğitimle buluşturacağız. Desteklerinden dolayı Yıldız Entegre ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye belirterek otizmli çocuklar ve aileleri için çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti.

hatay-sobe-4.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.