Hava sıcaklığı artıyor, bahar erken geliyor!

Hava sıcaklığı artıyor, bahar erken geliyor!
 Muhabir
Konya’da yeni haftada havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü önümüzdeki 5 gün için Konya’da beklenen hava durumu tahminlerini yayınladı

Ocak ayında şehir merkezinde istenilen ölçekte olmasa da kar yağışı alan Konya’da Şubat ayının ilk haftası yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ile geçmişti. Peki yeni haftada hava nasıl olacak?

konyaya-bahar-erken-geliyor2.jpg

BAHAR ERKEN GELİYOR

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün meteorolojik veriler ışığında yaptığı yeni tahminlere göre Konya’da önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin bir miktar üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklık değerlerinin gece saatlerinde 0’a kadar düşmesi, gündüz sıcaklıklarının ise 10 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Bu durum Konya’ya baharın erken gelmesi olarak yorumlanıyor.

mevlana-meydani-yansima.jpg

9 ŞUBAT’TA YAĞMUR BEKLENİYOR

Hava sıcaklık değerlerinin aniden yükselmesine bağlı olarak baharı erken getiren Konya’da 9 Şubat tarihinde hafif yağmur geçişlerinin görülebileceği tahmin ediliyor. Uzun vadeli değerlendirmelere bakıldığında ise 15 Şubat tarihine kadar Konya genelinde yağış beklenmediği, 15 Şubat itibariyle hava sıcaklığının bir miktar düşeceği, yağmurun daha etkili olacağı düşünülüyor. Vadenin uzun olmasına bağlı olarak yaşanabilecek meteorolojik gelişmelerle birlikte bu tahminlerin değişebileceğine işaret ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.