Hayırseverlere teşekkür plaketi verildi

Hayırseverlere teşekkür plaketi verildi
Konya genelinde hizmete sunulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yenilenmesine katkısı olan hayırseverlere plaketleri verildi

Konya genelinde vatandaşların hizmetine sunulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımını üstlenen hayırseverlere teşekkür plaketi takdim töreni düzenlendi. Meram Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Acil Sağlık hizmeti hepimizin her an muhtaç olabileceği bir alan. 112 acil sağlık hizmetlerini, Sağlık Müdürlüğümüzün dışarıya açılan penceresi olarak görüyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce çıktığımız yolda bugün itibariyle Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin katkılarıyla 30 istasyonumuzu tamamladık. Ayrıca yine aynı şekilde yapımı devam eden, proje ve protokol aşamasında olan 29 istasyonumuz inşallah kısa sürede tamamlanacak.

dsc-0156.jpg

Coğrafi şartlar ve nüfus yoğunluğuna göre planladığımız ve bakanlığımızın onayıyla hizmete başlattığımız 17 istasyonumuzla birlikte Acil Sağlık Hizmetleri istasyon sayımız 86’ya yükselmiştir. Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim ve Simulasyon Merkezimiz Bakanlığımıza ait 3 ulusal referans merkezinden biridir. Burada hem Bakanlığımız, hem de Askeri ve emniyet personelimiz başta olmak bütün kurumlara modüler ve ilk yardım eğitimleri verilmektedir. Ambulanslarımız bu sürede 6 milyon 502 bin km yol kat etti. Kentsel alanda vakaya ulaşım süremiz 10, kırsal alanda ise vakaya ulaşım süremiz 20 dakikanın altına inmiştir. Güncel ambulans sayımız 122’ ye ulaşmıştır. Bunlardan 11’i Helikopter ambulans, yenidoğan, obez ve yoğun bakım, kar paletli, motosiklet ve dört sedyeliden oluşan özel nitelikli ambulanslardır. Ayrıca kamu hastanelerimizde bulunan 38 ambulansla hasta transferi desteği sağlanmaktadır. 2021 yılında hava ambulansımızla 258 hasta taşınmıştır. Konya Acil Sağlık Hizmetleri olarak bin 252 çalışanımızla ekip ruhuyla hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

dsc-0163.jpg

USTA: SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ŞİDDETLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ

Sağlık çalışanlarına gösterdikleri fedakarca çalışmadan dolayı teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bizlerde elimizden geldiğinde sağlıkçılarımızın işlerini kolaylaştıracak hizmetler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu çalışmaya öncülük ederek halkamızı büyüttük. İl Sağlık Müdürlüğümüz, Belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle belki bizim kısıtlı sayıda yapabileceğimiz imkanlar genişledi ve istasyonlarımızı yeniledik. Hedefimiz hepsinin aynı standartlara ulaşması. Daha da iyilerini yapmak için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olacağız. Pandemi sürecinde hastanelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın ne derece önemli olduğunu gördük. Bu sebeple sağlık çalışanlarımızın şiddetle anılmasını hiç istemiyoruz. Onun için toplumun her kesimine şunu söylemek istiyorum. Şiddet bir çözüm yolu değil. Çünkü pandemi sürecinde dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kapasite ile bu kadar performansla çalışan bir sağlık ekibi yok. O yüzden vatandaşlarımız sağlıkçılar konusunda hassas olsun istiyoruz” dedi.

dsc-0167.jpg

ÖZKAN: HAYIRSEVERLERİMİZ YARIŞ İÇİNDE

Tüm sağlıkçıların en iyi hizmeti vermek için canla başla çalıştığını belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Tüm dünyaya bu anlamda örnek oluyoruz. Pandemi de hiçbir hizmetimizi aksatmadık. Bunun öncü aktörleri hiç şüphesiz sağlık çalışanlarımız. Bu anlamda sağlıklılarımızın her zaman yanında olan hayırseverlerimize de hassaten teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin bu anlamda yarış içinde olması bizleri Acil sağlık hizmeti çok mutlu ediyor” dedi.

dsc-0160.jpg

ÇINAR: ACİL SAĞLIK HİZMETİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU

“Acil sağlık hizmeti hem bizler hem de vatandaşlarımız açısından çok önemli bir konu” diyen Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Doktor Eray Çınar, Biz Türk toplumu olarak yardımlaşmayı çok üst düzeyde yaşayan bir topluluğuz. Herhangi olağanüstü bir durumda hem kamu kurum ve kuruluşları hem de vatandaşlarımız kenetleniyor. İşte bizde böyle bir anda hizmet veriyoruz. O günkü birlikteliği bugün hayırseverlerimizle yaşıyoruz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüze de teşekkür ediyoruz” dedi. Programın sonunda hayırseverlere plaketleri takdim edildi. (Gülşen Çopur)

t.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.