HDP İstanbul Milletvekili Kerestecioğlu:

HDP İstanbul Milletvekili Kerestecioğlu:
"Tesis edilen güvenlik atmosferi içinde kadınlar tek tek öldürülüyor. Zırhlı araçlarla, silahlarla, sivil polislerle, özel harekatçılarla yıllık 100 milyar lira harcayarak kurulan güvenlik kadınların güvenliğini sağlamıyor"

TBMM (AA) - HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Tesis edilen güvenlik atmosferi içinde kadınlar tek tek öldürülüyor. Zırhlı araçlarla, silahlarla, sivil polislerle, özel harekatçılarla yıllık 100 milyar lira harcayarak kurulan güvenlik kadınların güvenliğini sağlamıyor." dedi.

Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında kadın cinayetlerine dikkati çekerek, 10 Mayıs Salı günü Ankara-Konur Sokakta öldürülen Ceren Baran'ın, Hakkari'de görev yapmış özel harekat polisi, eski nişanlısı tarafından vurulduğunu bildirdi.

Hakkari'de görev yapan bir polisin Ankara'ya gelir gelmez eski nişanlısını öldürmesinin "nasıl bir ruh halinin tezahürü olduğunu" düşünmek gerektiğini belirten Kerestecioğlu, "Savaş, tıpkı Vietnam savaşını kaybettikten sonra Amerika'ya dönen ve orada yürüttüğü şiddetten başka hayatının bir anlamı olmayan Amerikan askerlerinin gündelik hayatta uyguladığı şiddet gibi doğudan döner, batıyı da vurur." ifadesini kullandı.

Ceren Baran'ın öldürüldüğü Konur Sokakta, olayın yaşandığı gün feministler ve kadın örgütlerinin "Hayatlarımıza Sahip Çıkıyoruz" sloganıyla stant açmasına izin verilmediğini savunan Kerestecioğlu, "Tesis edilen güvenlik atmosferi içinde kadınlar tek tek öldürülüyor. Zırhlı araçlarla, silahlarla, sivil polislerle, özel harekatçılarla yıllık 100 milyar lira harcayarak kurulan güvenlik kadınların güvenliğini sağlamıyor." dedi.

Kerestecioğlu, "tüm ülkeyi kaplayan erkeklik" algısının Mecliste de kötü yüzünü gösterdiğini, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun, "Ben senin çirkinliğine bir şey diyor muyum? Çirkin şey." diyerek HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'a hakarette bulunduğunu öne sürdü.

Kadınların yaşamak istediğini ve bunun için tüm baskılara direndiğini vurgulayan Kerestecioğlu, "Kadınlar yeni Vietnamları Türkiye'de yaşamak istemiyor, barış istiyor. Kadınlar özgür ve eşit bir ülkede yaşamak istiyor ve artık Ceren son olsun diyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.