HDP Siirt Milletvekili Konca:

HDP Siirt Milletvekili Konca:
"AKP ve saray iktidarının Türkiye'de geliştirmek istediği rejim değiştirme siyaseti, toplumun her alanında ciddi hak ihlallerine, siyaset dışı politikalara yol açmıştır"

TBMM (AA) - HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, "AKP ve saray iktidarının Türkiye'de geliştirmek istediği rejim değiştirme siyaseti, toplumun her alanında ciddi hak ihlallerine, siyaset dışı politikalara yol açmıştır." dedi.

Konca, partisinin Cezaevi Komisyonu üyeleriyle, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına "Dersim Olayları"nın yıl dönümünü hatırlatarak başlayan Konca, yaşananları kınadıklarını belirtti.

Cezaevlerinde 12 Eylül dönemini aratmayan ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığını ileri süren Konca, "Bugün özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ve saray iktidarının Türkiye'de geliştirmek istediği darbe politikası, rejim değiştirme siyaseti toplumun her alanında ciddi hak ihlallerine, siyaset dışı politikalara yol açmıştır. Bu cezaevlerinde yaşanmaktadır." diye konuştu.

HDP Cezaevi Komisyonu olarak altı aydır cezaevlerine gidemediklerini, diğer partilerin milletvekillerine izin verilirken HDP milletvekillerinin tutuklu ve hükümlülerle görüşme taleplerine olumsuz yanıt verildiğini söyleyen Konca, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu öne sürdü.

Tek kişilik cezaevi sistemine, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumlarına ve cezaevlerinde yaşandığını savunduğu hak ihlallerine değinen Konca, bu olumsuzlukların acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.