Hdp Sözcüsü Bilgen:

Hdp Sözcüsü Bilgen:
"Biz insanlığın evrensel değerlerinin, barışın, insan haklarının egemen olacağı her türlü hukuku, her türlü sözleşmeyi, konsepti barışçıl bir fırsat olarak görüyoruz"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Biz insanlığın evrensel değerlerinin, barışın, insan haklarının egemen olacağı her türlü hukuku, her türlü sözleşmeyi, konsepti barışçıl bir fırsat olarak görüyoruz" dedi. 

Bilgen, Kürdistan İslami Hareket Partisi yetkililerinin HDP Genel Merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da inançların ve İslam'ın, savaşın, inkarın, asimilasyonun aracı haline getirildiği bir dönemde, tam tersine İslam'ın barışa, kardeşliğe, halkların kendi kimlikleriyle, kendi inançlarıyla birlikte yaşamasına hizmet etmesi temennisinde bulundu. 

Gelecek günlerde Kurban Bayramı'nın kutlanacağını anımsatan Bilgen, bu bayram vesilesiyle hiç değilse bölgede, Ortadoğu'da huzurun, barışın sağlanması ve Türkiye'de de çatışmasızlığın, barışın sağlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde "Erdemliler Hareketi" söyleminin yer aldığını anlatan Bilgen, şunları kaydetti:

"Biz de bu vesileyle aslında Hazreti Peygamber zamanındaki, kelimenin referansı olan 'Hılful Fudul' yani Erdemliler İttifakı mekanizmasını hatırlıyoruz. Çünkü Mekke'de o mekanizmanın işlevi, 'kim kime zulmediyorsa o zulümden vazgeçilmesi, durdurulması ve mazlumun hakkının iadesi' esasını alıyordu. Biz bu mekanizmaya varız. Biz insanlığın evrensel değerlerinin, barışın, insan haklarının egemen olacağı her türlü hukuku, her türlü sözleşmeyi, konsepti, barışçıl bir fırsat olarak görüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.