Huzur tablosu!

Huzur tablosu!
Konya’da Ramazan’ın ilk gününü fotoğrafladık

Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehirler arasındaki Konya’da adeta her köşede mübarek ayın ulviyet, huşu ve huzuru hakim. Camilerde “mukabele”ler okunurken, gölgeliklerde de sohbet meclisleri kuruluyor. Ramazan gelenekleri de yaşatılıyor…

MUKABELE OKUNUYOR

Konya 11 Ay’ın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i büyük bir coşku, huzur ve huşu ile karşıladı.  Pazar akşamı kılınan ilk teravih namazı ile “maneviyat iklimi”ne adım atan hemşehrilerimiz, gece kalkılan ilk sahurun ardından İslam’ın 5 şartından biri olan “Oruç” için niyet aldı.

İlk oruç günü ise oldukça sakin geçti. Mesaide olmayanların çoğu vakitlerini camide geçirirken, okunan mukabelelere katılım sağlandı.

KAYALIPARK SOHBETLERİ

İftar sofraları için alışverişler yapılırken, Kayalıpark da yine önemli bir gölgelik ve sohbet ortamı oluşturdu. Namaz vakitlerini ya da iftarı bekleyenler banklardaki yerini alırken, tarihi Bedesten Çarşısı, Ramazan’ın ilk gününü oldukça sakin geçirdi. Alışveriş hareketliliğinin olmaması nedeniyle iş yapamayan esnaf, sohbet meclislerini kurup “eski Ramazan” dosyasının kapağını aralayıverdi.

TAHİNLİ PİDELER FIRINDA

Konya’da Ramazan denince akla ilk gelenlerden birisi olan Tahinli Pideler için de fırınlarda ve lokantalarda hummalı mesailer de başladı. Şehrin en meşhur tahinli pidecilerinden Örnek Lokantası da çalışanlar şehrin dört bir yanındaki sofralara ulaşması hatta Antalya’dan, İzmir’den gelen taleplere yetişmek için ceviz ve tahinli pideleri peşi sıra fırına gönderdi. Fırıncılar da sıcacık Ramazan pideleri için mesai harcadı. (M. Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum