IAAS dünyanın öğrencisini Konya’da buluşturuyor

IAAS dünyanın öğrencisini Konya’da buluşturuyor
IAAS, tarım ve çevre bilimleri, ormancılık, gıda bilimi, peyzaj mimarlığı gibi ilgili alanlarda okuyan, uzmanlaşan veya araştırma yapan öğrencileri bir araya getiriyor

International Association of Stundents in Agrricultural and Reloted Sciences (IAAS), Selçuk Üniversitesi’nde faaliyete geçti. IAAS Türkiye Ulusal Direktörü Metehan Üstündağ, “IAAS’ın asıl amacı Dünya’nın her yerindeki tarım ve ilgili birimlerdeki öğrencileri bir araya getirerek projeler üretmek ve iş birlikleri sağlamaktır. Bu topluluğun Türkiye'de de gelişmesini istiyoruz. Türkiye tarım için elverişli bir ülke. Bizler de bunun bilincinde olarak IAAS’ı Türkiye’ye tanıtmak ve aktif rol aldırmak istiyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Konya’nın ise bu projede önemli bir yer edineceğini ve güzel dönüş alacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

iaas-faaliyet-1.jpg

IAAS DÜNYA’NIN DÖRT BİR YANINDAKİ
ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR!

IAAS’ın amaçlarını açıklayan Direktör Metehan Üstündağ, “IAAS’ın asıl amacı Dünya’nın her yerindeki tarım ve ilgili birimlerdeki öğrencileri bir araya getirerek projeler üretmek ve iş birlikleri sağlamaktır. Bizler gerçekleşen bu projenin Türkiye’de de aktif rol almasını ve Türkiye’nin uluslararası alanda da katılımcı olmasını istiyoruz. Türkiye hem Asya kıtasındaki öğrenciler hem de Avrupa kıtasındaki öğrenciler için en uygun konum. Öğrenciler ulaşım aksı olarak Türkiye’ye gelerek projelerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. IAAS 50’den fazla ülkede ortalama 10 bin öğrenci ile çalışmalarını gerçekleştiriyor. Erasmus projesi gibi IAAS’ında öğrenci değişim projeleri mevcut. Bu durum öğrencilerimize hem eğitim hem de sosyo-kültürel katkılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

iaas-faaliyet-2.jpg

‘SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE
IAAS FAALİYETE GEÇTİ’

Selçuk Üniversitesi’nde IAAS Topluluğu’nun kurulduğunu ifade eden Metehan Üstündağ, “Bizler IAAS’ı Türkiye çapında geliştirmeye çalışıyoruz. Buradaki en önemli adımımız ise üniversitelerde topluluklar kurarak bunu elde etmemizdir. Şuan için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nde topluluklarımız mevcut. IAAS Türkiye birkaç yıl önce kuruldu fakat yaşanan deprem felaketleri bizi online çalışmalara yöneltti. Bu yıl ise çalışmalarımıza yüz yüze ve daha aktif şekilde odaklanacağız. IAAS Topluluğundaki öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri projelerden ödüllerde alıyor. Bunlardan biri ise Gebze Üniversite’nde gerçekleştirilen ‘WomenTalks’ isimli projedir” şeklinde konuştu.

iaas-faaliyet-3.jpg

‘IAAS ÖĞRENCİLERİ GÜNDEN
GÜNE BAŞARIYA SÜRÜKLÜYOR’

Öğrencilerin topluluk adına geri dönüşlerinin pozitif yönde olduğunun altını çizen Üstündağ, “Topluluğumuza katılan öğrencilerin bizlere geri dönüşleri çok pozitif oluyor. Bunun sebebi ise ulusal bir platformda bir öğrencinin yer alması hem özgüven sağlıyor hem de başarmanın verdiği gururu yaşıyor. Bu da IAAS öğrencilerini günden güne başarıya sürüklüyor. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 28. Taraflar Konferansı (COP 28) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 30 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde gerçekleşti. Gençlerin COP28'de söz sahibi olmasını sağlayan katılımını sayılı topluluklardan birisiydi. Öğrenciler böylesine büyük networkleri gördüklerinde heyecanlanıyor ve daha çok katılım sağlamak istiyorlar” dedi.

metehan-ustundag.jpg‘KONYA IAAS İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR’
IAAS Türkiye Ulusal Direktörü Metehan Üstündağ, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye tarım için elverişli bir ülke. Bizler de bunun bilincinde olarak IAAS’ı Türkiye’ye tanıtmak ve aktif rol aldırmak istiyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Konya’nın ise bu projede önemli bir yer edineceğini ve güzel dönüş alacağımızı tahmin ediyorum.”
•Tülay Gizem Başar

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.