iCloud'tan Sonra Snapchat de Hacklendi!

iCloud'tan Sonra Snapchat de Hacklendi!
Herkesin yakındığı internet korsanları yeni hedeflerini bulut depolama ve mesajlaşma servislerinden yana seçtiler.

Herkesin yakındığı internet korsanları yeni hedeflerini bulut depolama ve mesajlaşma servislerinden yana seçtiler. Geçtiğimiz haftalarda iCloud'un hacklenmesi ve ünlülere ait çıplak fotoğrafların internette yayınlanması büyük şaşkınlık oluşturmuştu. iCloud'un üzerinden uzun bir süre geçmeden kötü haberSnapchat'ten geldi.Snapchat, özel veya grup şeklinde arkadaşlarınızla sohbet edeceğiniz bir uygulama. Mobil platformlarda dün geceye kadar sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyordu ama internet korsanları Snapchat'i hackleyerek kullanıcılara büyük korku yaşattı. Yazılı metin, fotoğraf ve video gibi çeşitli dosyaları arkadaşlarınıza gönderip eğlenceli vakitler geçirebiliyorsunuz. Bazen sadece arkadaşa gönderildiği zannedilen bu fotoğrafların dün gece yapılan saldırı sonucunda silinmediği ortaya çıktı. İnternet korsanları binlerce kullanıcının çıplak fotoğraflarına ulaştı ve bunları kendi arşivine ekledi. 

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Snapchat'in bu konuya karşı açıklaması nasıl olacak bilinmiyor ama binlerce kullanıcının daha çıplak fotoğraflarının internet ortamında yayınlanması büyük kargaşa çıkaracak gibi. 200.000 'e yakın Snapchat kullanıcısının özel fotoğrafları yine aynı kaynak üzerinden internete konulmuş bile. Geçtiğimiz günlerde iCloud'un hacklenerek Kate Upton ve Jennifer Lawrence gibi birçok ünlünün çıplak fotoğraflarının paylaşılmasından sonra aynı tarzda başka bir saldırı olacağını düşünmüyorduk. Ama internet korsanları yine bizi yanılttı ve Snapchat'e saldırdı. Bakalım ilerleyen günlerde bu saldırılar hakkında ne gibi gelişmeler yaşanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.