II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi

II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi
İTÜ, Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen kongreyle, kent alanında disiplinler arası diyaloğu ve bilgi alışverişini geliştirmek amaçlanıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen, "II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi" başladı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitenin Mimarlık Fakültesi Taşkışla binasındaki kongrenin açılışında, 3 gün devam edecek kongrede bilim insanlarının önemli görüşler ifade edeceğini söyledi.

İstanbul'un dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu anlatan Karaca, "Buradaki bir değişim sadece Türkiye’ye değil, dünyaya etki yapabiliyor. Burada hızlı bir değişim yaşanıyor. Aynı zamanda yaşanan göçler var. Bu durum İstanbul'u, bu konuda bir laboratuvar haline getiriyor. Böyle önemli bir konunun, böyle önemli bir kentte yapılması da oldukça önemli ve yerinde bir durum. Buna da ev sahipliği yapmamız bizim için büyük şans." dedi.

- 2. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi

İTÜ, Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından, kent alanında disiplinler arası diyaloğu ve bilgi alışverişini geliştirmek amacıyla düzenlenen "II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi", bu yıl, "Küresel ve Yerel Arasında Kentler: Fırsatlar ve Sorunlar" temasıyla gerçekleşiyor.

Kongrede, "Küreselleşme ve kentlerin değişimi", "Küreselleşme ve yerel yönetimler: Stratejiler, fırsatlar, sorunlar", "Yerel çıkar grupları ve küreselleşme stratejileri", "Değişen ekonomiler ve yeni sınıfsal gruplaşmalar: Yeni orta sınıflar, profesyoneller", "Küreselleşme ve neo-liberal kent politikalarının toplumsal ve mekansal sonuçları", "Ötekilerin Küreselleşmesi: Kaçak göçmenler, sığınmacılar, mülteciler", "Yeni bölünmeler, yeni çatışmalar: Yerliler ve yabancılar", "Küreselleşen kentlerde kent planlaması ve tasarım", "Küreselleşen kentlerde mimari sorunlar", "Küresel çağda muhalif kent hareketleri ve ulus-aşırı ağlar", "Küreselleşme ve İstanbul" ve "Küreselleşme ve Anadolu Kentleri" temaları ele alınacak.

Ayrıca, Amerika Illinois Üniversitesinden şehirleşme profesörü Faranak Miraftab ile "İstanbul-Küresel ile Yerel Arasında" kitabı bulunan Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Çağlar Keyder kongre kapsamında konferans verecek.

Kongre çerçevesinde, kentleşme, kentsel dönüşüm ve küreselleşme konularında konferanslar gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.