İkinci el otoda uygun zaman

İkinci el otoda uygun zaman
2020’nin sonlarına doğru ikinci el araç fiyatlarında bir düşüş olduğunu bu düşüşün 2021’de de devam ettiğini söyleyen Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Adem Uzman, “Bugünler araç almanın tam zamanı” dedi

2021’in başından itibaren ikinci el araç fiyatlarında düşüşler başladı. Sektör temsilcileri  kurlardaki düşüşle birlikte fiyatların bir miktar daha aşağıya çekilebileceğini ve şu süreçte araç almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. 2020’nin sonlarına doğru ikinci el araç fiyatlarında bir düşüş olduğunu bu düşüşün 2021’de de devam ettiğini söyleyen Konya Oto Lastik Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Adem Uzman, bahar aylarından ümitli olduklarını ifade etti. Uzman; “Şu an itibariyle yüzde 10 gibi yeni araç fiyatlarında bir düşüş oldu. Buna paralel olarak ikinci el araçlarda da fiyatlar orantılı olarak düşüyor. Eğer yeni araç gelmeye devam ederse düşüşler artabilir. Geçtiğimiz süreçte altın fiyatlarının oynaması, doların biraz düşmesi araç piyasasını ciddi oranda etkiledi” dedi.

ARAÇ ALMAK İSTEYENLER RAMAZANDAN ÖNCE ALMALI

Uzman; “Önümüzde ramazan var. Bence ramazan ayı gelmeden araç almak isteyenler almalı. Çünkü artık fiyatlar düşerse takriben yüzde 5 daha düşer. O yüzden araç almak isteyenler için uygun zamanlardayız. Tabi kötü diye nitelendirdiğimiz araçların fiyatları yine düşüş gösterebilir. Ama onları çok fazla dikkate almamak lazım. O yüzden bugünler araç almanın tam zamanı. Birde geçtiğimiz ramazanlardan da gördük ki fiyatlar ramazan ayında biraz daha artıyor. Bu sebeple ramazana bırakmamakta fayda var” diye konuştu.

İNTERNETTE ALTERNATİF ÇOK AMA GÜVENİLİR OLMAYABİLİR

İnternetten araç alınması konusunda da açıklamalarda bulunan Uzman; “Biliyorsunuz son zamanlarda, ‘İnternetten aldığı sıfır araç hasarlı çıktı’ tarzı haberleri görüyoruz. Bizde dönem dönem bu tarz olayları duyuyoruz. Bunu sadece internet bazında da düşünmemek lazım. Her yerde karşılaşılabilecek bir durum. Bakıyorsunuz biz ne kadar internetten almayın desek de, vatandaş şöyle bir gezip dolaşıyor. Önünde yüz tane alternatif var. Ama interneti açtığı zaman, beş yüz tane bin tane alternatifi oluyor. O yüzden insanları internetten caydırma şansımız çok yok” şeklinde konuştu.

ARAÇ ALIRKEN AKLINIZDA SORU KALMASIN

İnsanların ne olursa olsun aracı bilen ya da kendilerinin bildiği bir yerden almaları gerektiğinin altını çizen Uzman; “Bir defa aracı en yakınınızdan bile alsanız çok güvenilir bir ekspertiz raporu almanız lazım. Yani alacakları aracı satıcının bildiği değil de kendi bildiği bir ekspertize götürmeleri daha sağlıklı olacaktır. Böyle yapılırsa hiçbir sıkıntı doğmamış olur. Eğer ki ekspertizin söylediği şeylerden alıcının içinde bir kuşku kalırsa biz diyoruz ki bir ekspertize daha gösterin. Yani alırken aklınızda hiçbir soru işareti kalmasın” dedi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.