İlkokul öğrencisinin İstiklal Marşı hassasiyeti

İlkokul öğrencisinin İstiklal Marşı hassasiyeti
Niğde'de yağmur nedeniyle okulun koridorlarında yapılan İstiklal Marşı töreni sırasında bahçede bulunan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi, milli marşın okunmaya başlamasıyla yoğun yağış altında tek başına saygı duruşunda bekledi

Niğde'de yağmur nedeniyle okulun koridorlarında yapılan İstiklal Marşı töreni sırasında bahçede bulunan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş'ın, milli marşın okunmaya başlamasıyla yoğun yağış altında tek başına saygı duruşunda beklemesi güvenlik kamerasına yansıdı.

Merkeze bağlı Kiledere beldesindeki Şehit Emrah Eryılmaz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş, geçen hafta cuma günü son dersten sonra İstiklal Marşı törenine katılmak için okul bahçesine çıktı.

Okul yönetimi ise yağış nedeniyle İstiklal Marşı töreninin koridorda yapılmasına karar verdi. Bu karardan haberi olmayan Kerim, törenin her zaman yapılacağı bahçeye çıktığı sırada, arkadaşları koridordaki törende İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Kerim, içeri girmek yerine "hazır ol" vaziyetine geçerek yağmur altında tek başına İstiklal Marşı'nın bitmesini bekledi.

"Vatanımı, bayrağımı çok seviyorum"
3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş da hava yağışlı olduğu için törenin içeride yapıldığını belirterek, "Ben de tören alanına gitmiştim, o sırada İstiklal Marşı'nın okunduğunu duyunca olduğum yerde kaldım. Yağmur beni rahatsız etmedi, ben Türk çocuğuyum, İstiklal Marşı'na saygım var. Vatanımı, bayrağımı çok seviyorum. Büyüğünce polis olmak istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.