İngiltere'den Avrupa'ya üyelik resti

İngiltere'den Avrupa'ya üyelik resti
Kraliçe 2’nci Elizabeth’in okuduğu David Cameron hükümetinin programında ülkenin AB üyeliğinin referanduma sunulacağı yer alıyor ve İskoçya’ya daha fazla özerklik öngörülüyor

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth (89), 7 Mayıs’ta düzenlenen ve muhafazakârların zaferiyle sonuçlanan seçim sonrasında şekillenen yeni parlamentonun açılışında hükümet programını okudu. Kraliçe, İngiliz Parlamentosu’nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda, Başbakan ve Muhafazakâr Parti Lideri David Cameron hükümetinin kaleme aldığı metni okuyarak parlamentoyu açtı.

Parlamentoyu açma ve feshetme yetkileri bulunan Kraliçe, Cameron’un İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini sürdürüp sürdürmeme konusundakireferandum planına vurgu yaptı. “Hükümetim Birleşik Krallık’ın AB’yle ilişkilerini gözden geçirecek ve birlikten tüm üye devletlerin yararına olacak reformlar yapmasını isteyecek” diyen Kraliçe, referandumun 2017’de yapılması için gereken yasal düzenlemenin yapılacağının altını çizdi. Cameron, AB’de kalmak istiyor, ancak aksini isteyenlere de söz hakkı vermek için referandum düzenleme vaadiyle seçime gitti. Hükümet programındaki yasal düzenleme planlarından bazıları şunlar:

-Gelir vergisinde 5 yıl artış yok.

-Haftada 30 saat ücretsiz çocuk bakımı.

-İskoçya’ya daha fazla yetki verilecek.

-500 yeni devlet okulu açılacak.

-Kaçak göçmenler azaltılacak.

ATLI ARABAYLA GİDİYOR

Kraliçe, her yasama yılının başında Buckingham Sarayı’ndan atlı arabanın içinde Westminster’daki tarihi parlamento binasına gidiyor.

KEÇİ DERİSİNDEN KAP

Kraliçe’nin konuşma metni parşömen kâğıdına yazılıyor. Mürekkebinin kuruması 3 gün sürüyor. Sayfalar keçi derisinden yapılmış kap içinde taşınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.