iPhone'un Lightning Bağlantısı Değişiyor mu?

iPhone'un Lightning Bağlantısı Değişiyor mu?
Apple’ın yeni nesil iPhone ve iPad’lerde Lightning bağlantısını değiştirip yerine USB Type-C kullanacağı ortaya çıktı

Spring Forward etkinliğinde tanıtılan yeni MacBook’un USB Type-C girişine sahip olması çok eleştirilmişti. Yeni MacBook’ta sadece 1 adet USB-C girişi olması ve normal kullandığımız USB’lerin bağlanması için ekstra adaptöreihtiyaç duyulması eleştirilerin dozajını arttırmıştı.

Lightning'e elvada!

Apple’ın bir anda USB Type-C’ye geçmesi beraberinde yeni söylentileri getirdi. Bildiğiniz gibi iPhone ve iPad standart USB çıkışına ve Lightning girişine sahip. iPhone 5 ile kullanılmaya başlanan Lightning bağlantısının bugün Çin menşeli bir firma tarafından yeni nesil iPhone ve iPad’lerde değişebileceği raporlandı.

Değişim iPad Pro ve iPhone 7 ile olabilir

Rapora göre bu değişim iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta olmayacak. Lightning bağlantısının ilk olarak iPad Pro ile değişeceği ve yerine USB-C kullanılacağı söyleniyor. iPhone cephesinde ise USB-C girişinin ilk keziPhone 7’de kullanılması bekleniyor. Bakalım önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan WWDC 15 etkinliğinde USB-C girişine sahip iPad Protanıtılacak mı?

Kaynak: ShiftDelete.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.