Irak Türkmenlerinden Kombassan'a Ziyaret

Irak Türkmenlerinden Kombassan'a Ziyaret
Irak Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı ve Türkmeneli Televizyonu Müdürü Hanefi Uzunçam, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin’i makamında ziyaret etti.

Irak Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı ve Türkmeneli Televizyonu Müdürü Hanefi Uzunçam, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'i makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı, geçmişte Irak Türkmenlerinin adlarının anılmasının adeta yasak olduğu bir dönemden, maddi ve manevi her türlü desteğin alınabildiği bu günlere gelindiğini, özellikle Konya'nın Irak Türkmenlerine canı gönülden sahip çıktığını, bunun göstergelerinden birinin de, birçok yerleşim bölgesine Türkmen şehirlerinin isimlerinin verilmesi olduğunu belirtti. Beyatlı, Türkmenlerin maddi beklentilerin yanında, bazen gönülden ifade edilen bir selamı veya mesajı çok daha fazla önemsediğini sözlerine ekleyerek, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'e bu güne kadar sağladığı destekler nedeniyle şükranlarını ifade etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'de, Konya'nın tüm platformlarıyla acının olduğu her bölgeye yardım ulaştırmaya gayret ettiğini ifade ederek, Türkmeneli Televizyonuna şu açıklamada bulundu:

 

"Özellikle son 3 aydır ülkemizin Güneyinde ve Irak'ın Kuzeyinde meydana gelen insanlık dışı olayları büyük üzüntüyle takip etmekteyiz. Türkmen soydaşlarımız, etnik ve mezhepsel farklıların yoğunlaştığı Kuzey Irak'ta, bin yıldır o bölgenin birleştirici bir unsuru olarak yaşamaktadırlar. Bu bölgede sayıları yaklaşık 3 milyonu bulan soydaşlarımız, tarihindeki en sıkıntılı süreçlerin birinden daha geçmektedir. Iraklı Türkmen kardeşlerimiz, yaşadıkları toprakları vatan olarak benimsemiş, tarihin farklı dönemlerinde kendilerine reva görülen dayatma ve haksızlıklara rağmen bu yapıcı konumlarını her zaman muhafaza etmişlerdir.

 

Maalesef, Türkmen kardeşlerimiz, Irak'ta bir türlü sağlanamayan istikrarın gölgesindeki iktidar güçleri ve bölgeye her gün bir yenisi eklenen terör örgütleri arasında yaşam mücadelesi vermektedirler. Uluslararası camiada farklı kesimlere ait hukuksuzluklar hemen karşılığını bulurken, bu bölgede yaşayan kardeşlerimize yapılan haksızlıklar ilgili platformlarda ne yazık ki yankı bulamamaktadır. Müslüman Türk Milleti, tarihin en karanlık dönemlerinde dahi her türlü zorluğu aşmış ve inşallah bu gün yaşanan insanlık dramını da layığıyla aşmasını bilecektir. Türkiye ve Türkmen kardeşlerimiz bir vücudun tek parçası gibidirler ve Irak'ta yaşanan dram bizleri de en az onlar kadar etkilemektedir. Bu yaşanan olaylar karşısında Ülkemizin, tüm resmi ve gayri resmi kuruluşlarıyla, geçmişte olduğu gibi bu günde kardeşlerimizin yanında olacağına inancım tamdır. Bu vesileyle, bize bu fırsatı tanıdığı için Türkmeneli Televizyonuna teşekkürlerimi sunarken, tüm Türkmen ve mazlum durumdaki kardeşlerimizin bir kez daha yanlarında olduğumuzu bilmelerini diliyorum" dedi. Ziyaret fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.