Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Musul kentinde 5 ila 8 bin arasında terör örgütü DAEŞ militanının bulunduğu ve kenti kurtarma operasyonun "zor ve kanlı" olabileceği bildirildi-Irak'ta 3 bin 600 ABD askeri var

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Musul kentinde 5 ila 8 bin arasında terör örgütü DAEŞ militanının bulunduğu ve kenti kurtarma operasyonun "zor ve kanlı" olabileceği bildirildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Bağdat'taki Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Koalisyon güçlerinin Haziran 2014'deki kuruluşundan şimdiye kadar Irak'taki DAEŞ mevzilerine 6 bin 700 hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Irak'ta 3 bin 600 ABD askerinin bulunduğunu ve Iraklıları eğitmekle görevli 2 bin askerin de koalisyon güçlerine ait olduğunu ifade eden Warren, koalisyonunun 17 bin 500 Iraklı askeri eğittiğini kaydetti. Warren, koalisyon güçlerinin Irak'a muharip güç gönderme iddialarını da yalanladı.

Ramadi'nin tamamına yakınının DAEŞ'ten geri alındığını ileri süren Warren, Irak terörle mücadele ve aşiret güçlerinin Felluce'yi abluka altına aldığını aktararak, bölgenin geri alınmasıyla ilgili tarih belirtmekten kaçındı.

- Musul DAEŞ'in merkezi"

Musul'un DAEŞ'in merkezi olduğuna dikkati çekerek, kentteki örgütün militan sayısının 5 ila 8 bin arasında olduğunu söyleyen Warren, Musul'u kurtarma operasyonun "zor ve kanlı" olabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.